Otomobil Yeni ve eski Zafira birbirinden ayrılmayacak!

Yeni ve eski Zafira birbirinden ayrılmayacak!

29.05.2011 - 20:49 | Son Güncellenme:

Opel, tamamen yenilediği ve eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıtmayı planladığı Zafira’nın “ön gösterimi”ni yaptı.

Yeni ve eski Zafira birbirinden ayrılmayacak

Tıpkı Astra’da olduğu gibi güncel nesliyle birarada satılacak olan yeni Zafira, bu nedenle “Zafira Tourer” adını aldı. Üstelik her ikisi de, Almanya’daki Bochum fabrikasının bantlarından inecek.
Bir önceki nesilden daha uzun ve geniş olan Zafira Tourer, ön tasarımıyla markanın elektriklisi Ampera’yı çağrıştırıyor. Yine 5 ve 7 kişilik olacak yeni Zafira Tourer’ın 7 kişiliğinde, hareketli Flex7 koltuk sistemi yenilenirken yolculara daha fazla diz mesafesi sağlanmış. Ayrıca markanın ikinci nesil bisiklet taşıma aparatı da, bu modelde ilk kez sunulacakmış.
Bir çok sürüş kontrol sisteminin de sunulacağı yeni Zafira Tourer’da, bizim açımızdan en önemli yenilik ise, benzinli motor seçeneklerinin arasına 1.4 lt hacimli turbonun eklenmiş olması. 120 ve 140 HP’lik güç seçenekleri olan bu motorun, Türkiye’de büyük şansı olacağı kesin. Aracın motor seçenekleri arasında ayrıca yeni 1.8 lt benzinlinin yanında güçleri 110 HP ile 165 HP arasında değişen dizeller de mevcut olacak.