Otomobil Yoldaki ve arazideki konfor: BMW X5

Yoldaki ve arazideki konfor: BMW X5

23.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

BMW, X5 ile ürün gamında yeni bir konsept yarattı. X5, gücü ve konforu ile farklılığını ortaya koyuyor

Yoldaki ve arazideki konfor: BMW X5

BMW, X5 ile ürün gamında yeni bir konsept yarattı. X5, gücü ve konforu ile farklılığını ortaya koyuyor

BMW, bir yeniliğe daha imza attı. En ufak ayrıntıda dahi tüm beklentileri karşılayabilen BMW X5, yüksek sürüş pozisyonu, sportif ve dinamik virajlı şehir dışı sürüşlerinde, zor zemin şartlarında sunduğu konfor ile benzerlerinden ayrılıyor. BMW X5, geniş baş mesafesi, güçlü yan direklerden meydana gelen içi mekanı ile güç ve eetiğin buluştuğu bir otomobil.
Eğer olağanüstü bir sürüş keyfi yaşamak istiyorsanız, BMW X5'in bu isteğinizi fazlasıyla karşılayacağına emin olabilirsiniz. Borusan Oto'nun 3.0 litre ve 4.4 litrelik iki ayrı motor seçeneği ile ithal ettiği BMW X5'in anahtar teslimi fiyatı 160 bin mark ile 195 bin mark arasında.

Güç ve estetik

Gücü ve kabiliyetini açıkça gösteren "kaslı" görünümü, tasarımındaki uyumlu ölçüleri, sitili ve zarif ayrıntıları, X5'in farklılığını açıkça ortaya koyuyor. Sürücü panelinin tasarımından, kullanılan malzemenin kalitesi ve renk uyumuna kadar X5 kendine has bir tarz yaratmış. X5, tüm diğer BMW otomobilleri gibi estetik, dinamik ve güvenli olmanın yanı sıra özellikle yüksek sürüş pozisyonuyla da farkını ortaya koyuyor.
Teknik açıdan en ileri dört tekerlekten çekiş teknolojisine sahip tamamen yeni geliştirilen bir otomobil olan X5, BMW'nin tipik sürüş ve konfor özelliklerini de içinde barındırıyor.

Aktif ve pasif

Yürüyen aksamlarından ön aksta da tahrik sistemine sahip olan X5, bu sayede asfalt kullanımında "arazi araçlarından" çok farklı. BMW X5, bir kaza anında sürücü ve yolcuları koruyan aktif ve pasif güvenlik sistemleri ile donatılmış. Önde havalandırma kanallı fren diskleri, gelişmiş denge sistemi (DSC), ABS, fren viraj kontrolü (CBC) dinamik fren kontrolü (DBC) ve ASC - X (otomatik denge kontrolü) gibi güvenlik ekipmanları ile donatılan X5, dinamik fren kontrolü sayesinde özellikle kaygan zeminlerde ani yön değiştirme ve virajlardaki tehlikeli anlarda sürüş güvenliğini artırıyor.

Standart donanımı

Otomatik ve aktif karbon filtreli klimadan, çok işlevli direksiyona (5X 4.4 iA), arkada bulunan ikili 12 V soketten, merkezi kilide kadar sportif ve konforlu bir yolculuk için herşey düşünülmüş. Isıtmalı, elektrik ayarlı, elektrokrom iç ve dış dikiz aynaları, tek tuş ve anahtar ile açma/kapama fonksiyonlu camlar, deri döşeme, elektrik ayarlı ve ısıtmalı koltuklar (sürücü koltuğu hafızalı), yağmur sensörlü ve ısıtmalı püskürteçlere sahip silecekler, dış sıcaklık göstergeli, tüketim, ortalama hız ve menzil gösteren yol bilgisayarı X5'in diğer standar donanımları arasında.
Spor paket, xenon farlar, çok fonksiyonlu direksiyon (X5 3.0iA için) , elektrikli ayarlanabilen arka koltuk sırtlıkları ve arkada oturan yolcular için ayrı havalandırma, bagaj ve tavan üstü taşıyıcıları BMW X5'in isteğe bağlı donanımları arasında yer alıyor.

Teknik özellikleri

Özellikler 3.0iA 4.4iA
Motor hacmi (cm3) 2979 4398
Azami güç (bg) 231 286
Azemi tork (Nm) 300 440
0 - 100 km/s hızlanma (sn) 8.8 7.5
Azemi hız (km/s) 202 206
Yakıt tüketimi* (lt/100 km) 17.5 18.8

* Şehir içi tüketimidir.