Muş Ötv İndirimiyle Taksiler Yenilendi

Ötv İndirimiyle Taksiler Yenilendi

15.08.2017 - 11:07 | Son Güncellenme:

.

Ötv İndirimiyle Taksiler Yenilendi

MUŞ (AA) - Ticari araçlara uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti ile Muş'ta bir çok taksici araçlarını yeniledi.

Haberin Devamı

Muş Şoförler Odası Başkan Vekili Salih Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada taksici esnafına yönelik ÖTV muafiyetinden birçok esnafın yararlanıp araçlarını yenilediğini belirterek, hükümetin sağladığı imkanla kentte hizmet veren taksilerin artık daha lüks olduğunu ifade etti.

Muş'ta yaklaşık 170 taksici esnafının bu imkandan yararlandığını kaydederek, şunları söyledi:

"Değişen her bir ticari takside 20 bin lira kazanç olmuştur. Bugün bir taksici esnafı için 20 bin lira iyi bir gelir kaynağıdır. Bu konuda devletimize teşekkür ederiz çünkü yasa kapsamında yenilenen 170 ticari taksinin yolcu memnuniyetine de yansıdığını görüyoruz. Bu yasadan eski model araç kullanan esnafımız şimdi daha konforlu araçlarda yolcu taşımacılığı yapıyor."

Haberin Devamı

Taksicilik yapan Fahrettin Gökarslan de ÖTV muafiyeti uygulandıktan sonra eski model aracını satarak yenilediğini dile getirerek, "Şu anda rahat çalışıyorum. Bundan önce sanayiden çıkmazken, taksiyi değiştirdikten sonra bakımı hariç daha sanayiye uğramıyorum. Bu nedenle devletimize teşekkür ederim." dedi.

Yazarlar