Gündem Oxford’da sakatatı anlattı

Oxford’da sakatatı anlattı

04.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muğla’da yaşayan Pelin Dumanlı, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nde prestijli sempozyuma davet edildi. Sempozyumdaki 10 konuşmacıdan biri olan Dumanlı, Türkiye’deki sakatat kültürünü anlattı

Oxford’da sakatatı anlattı

İstanbul’daki Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezun olan Pelin Dumanlı, 3 yıl önce Muğla’nın Bodrum ilçesinde kendi markasını oluşturup Food Bodrum Restoranı açtı.
Çocukluğunda sakatatların piştiği bir evde büyüyen ve o günlerden itibaren sakatata ilgi duyan gastronom Dumanlı, 6 ay önce de bu konuda bir kitap yazdı.

‘Sakatat’ adlı kitabı üçüncü baskısını yapan Dumanlı, İngiltere’nin dünyaca ünlü Oxford Üniversitesi’nce 1981’den beri düzenlenen ve dünyanın 27 ülkesinden 400 yemek kültürü araştırmacısı, gıda uzmanları, gastronomun izleyici olarak katıldığı Oxford Food Symposium’a 10 konuşmacıdan biri olarak davet edildi.

‘Gurur verici’

Geçen hafta Oxford Üniversitesi Catherine College’de düzenlenen sempozyumda Dumanlı, ’Türkiye’de Sakatat Kültürü’nü anlattı. Sempozyomun bu yılki temasının ’sakatat’ olduğunu belirten Dumanlı, “Bu sempozyuma akademik kariyeri yüksek olan akademisyen, şef ve gastronomi dünyasından ünlü isimlerle birlikte Türkiye’den sadece benim konuşmacı olarak kabul ve davet edilmem beni çok mutlu etti. Sempozyumda Roma, Bizans, Osmanlı ve Türkiye mutfağını en iyi yansıtan İstanbul Mutfağı’nda Sakatat’ın nasıl var olduğunu ve sonra da nasıl yavaş yavaş kaybolduğunu anlattım. Bir Türk gastronom olarak Oxford’da sakatatı anlatmış olmam gurur verici” diye konuştu.