Ekonomi Oyak’tan üyelerine 6 milyar lira nema

Oyak’tan üyelerine 6 milyar lira nema

08.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Oyak’tan üyelerine 6 milyar lira nema

Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan OYAK’ın 58’inci olağan genel kurulu 5 Mayıs’ta Ankara’da yapıldı. Kurulda, 2017 yılı nema oranı yüzde 24.7, toplam dağıtıma esas kaynak rakamı da (nema) 6 milyar TL olarak açıklandı. OYAK’ın, üyelerine ait net varlık toplamı 29.8 milyar TL, konsolide net varlık toplamı ise 73.9 milyar TL oldu.

Haberin Devamı

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Tümgeneral Mehmet Taş, üyelerinin geleceğini teminat altına almak ve bunu yaparken de ülke ekonomisine katkı sağlamak amacında olduklarını söyledi. Taş, üyelerinin birikimlerini artırmaya yönelik her türlü gayreti ve özeni gösterdiklerini belirtti. Taş, “330 bin üyemizin kalkınması, ülkemizin refahı için adım adım ve sabırla gerçekleştirdiğimiz çalışmaların karşılığını alıyoruz” dedi.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 2017 sonuçlarını şöyle aktardı:

“6 milyar TL toplam dağıtıma esas kaynak elde ederek bu yıl için yüzde 24.7 nema oranına ulaşmayı başardık. Elde ettiğimiz bu sonuçla; toplam konsolide varlığımızı 73.9 milyar TL’ye, konsolide net varlığını yani üye rezervlerini ise 29.8 milyar TL’ye çıkardık. Operasyonel kârlılığı ve verimliliği artırıcı faaliyetler neticesinde, konsolide bazlı faaliyet kârımızı artırarak 4.7 milyar TL’den 8.8 milyar TL’ye yükselttik.”