Gündem Oyun oynamayı ne zaman bıraktık?

Oyun oynamayı ne zaman bıraktık?

08.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul yeni bir sanat mekânı ve galeriye kavuştu. Karaköy’de bulunan Anna Laudel Contemporary, ilk sergisi kapsamında eğlenceli eserlerle izleyicileri bekliyor.

Oyun oynamayı  ne zaman bıraktık

Galeride 12 Şubat’a dek ‘When did we stop playing... / Ne zaman oynamayı bıraktık...’ isimli sergi görülebilecek. Berlin’de yer alan Bernheimer Gallery iş birliği ile Isabel Bernheimer küratörlüğünde gerçekleşen ‘Ne zaman oynamayı bıraktık...’ isimli sergi, 19 sanatçının oyun kavramı üzerine oluşturduğu eserleriyle hazırlandı. Küratör Bernheimer sergiyi, “Sanatçılara oyun kavramıyla ilgili bir sergi yapacağımızı söylediğimde çok heyecanlandılar. Oyun kavramı sanatla çok iç içe. Bu yüzden birbirinden ilginç yanıtlar aldım ve böyle bir sergi ortaya çıktı,” diyerek anlatıyor. Bernheimer Contemporary’den, Peter Alasztics, Blue and Joy - Daniele Sigalot, Alexander Deubl, Swaantje Güntzel, Felix Höfner, Sebastian Klug, Jan Kuck, Milana Schoeller, Ludovic Thiriez and Johannes Vetter’ın yer aldığı sergide kimi izleyiciyi katılıma davet eden kimi de çocukluk temasıyla oyunu hatırlatan eserler bulunuyor. Böylece galerinin katlarına yayılan sergi, büyük bir oyun alanına ziyaretçileri davet ediyor.

Anna Laudel Contemporary, sergilerin yanı sıra sanatçıların röprodüksiyonlarının ve yayınlarının satışa sunulduğuı Art Shop; güncel sanatçıları desteklemek amacıyla yürütülecek olan uluslararası Misafir Sanatçı Programı ve Danimarka’nın önde gelen mücevher tasarım markası Monies’e ev sahipliği yapıyor.