Gündem Oyuncunun davası başlıyor! 90 yıl hapis cezası istendi

Oyuncunun davası başlıyor! 90 yıl hapis cezası istendi

26.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tutuklu oyuncu Adnan Koç ve iki kardeşi hakkında polisleri öldürmeye teşebbüsten 90’ar yıl hapis talebiyle dava açıldı

Oyuncunun davası başlıyor 90 yıl hapis cezası istendi

İstanbul Ataşehir’de 15 Mart’taki uyuşturucu operasyonunda kardeşleriyle gözaltına alınıp tutuklanan oyuncu Adnan Koç hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede, Adnan Koç ve kardeşleri Ahmet Koç ile Mehmet Hayri Koç’un kendilerini gözaltına alan polislere direnerek silahlarını aldıkları, yere yatırarak darp ettikleri, kafalarına silah dayadıkları, ateş ederek öldürmeye teşebbüs ettiklerine yer verildi. Tutuklu Koç ve iki kardeşi hakkında, suçun delillerini yok etmek amacıyla kamu görevlisini öldürmeye teşebbüsün de bulunduğu suçlardan 90 yıl 7 ay 15’er güne kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adnan Koç’un tutuksuz yargılanan kardeşi Şeyhmus Koç ve Mehmet Pınarbaşı hakkında ise 24’er yıla kadar hapis istendi.

Haberin Devamı

Altı polis yaralanmıştı

Sanıklardan Ahmet Koç’ta ele geçen ve polis M.K.ya ait olan silahta sıkışmış iki mermi kovan bulunduğu belirtilen iddianamede, polisler S.İ., M.K., Z.M. ve E.H.nin yaralandığı kaydedildi. Bir süre sonra polis merkezinin önüne gelen diğer şüpheliler Şeyhmus Koç ve Mehmet Pınarbaşı’nın da yüksek sesle küfür ederek kargaşa çıkarmaya çalıştıkları, polisler Z.H. ile S.B.yi yaraladıkları belirtildi. Şahısların karakolda bulunan şüphelileri kaçırmak için kargaşa çıkardıkları iddia edildi.

Hakaret ve darp

İddianamede, olay günü 4 polisin kafede üst araması yaptığı, Adnan Koç’ta 2 gram kokain, Ahmet Koç’ta 0.4 gram metamfetamin bulunduğu belirtildi. Ahmet ve Mehmet Hayri Koç’un Adnan Koç’un kaçmasını sağlamak için polislere hakaret ettikleri, polis S.İ.yi darp ettikleri belirtildi.

Şüphelilerin polis M.K.ya da saldırdıkları anlatılan iddianamede, M.K.’nın havaya iki kez uyarı ateşi açtığı anlatılarak, “Uyarı ateşine aldırmayan Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç, yere düşürüp darp ettikleri polisin silahını aldılar” denildi. Ahmet Koç’un ateş ederek polisler S.İ. ve E.H.’yi öldürmeye teşebbüs ettiği belirtilen iddianamede, Adnan Koç’un da müşteki S.İ.nin silahını alarak ayağa kalktığı, Ahmet Koç’un polisler S.İ. ve E.H.ye ikinci kez ateş ettiği, Ahmet ve Adnan Koç’un polis S.İ.nin ceplerini arayarak uyuşturucu aradıkları savunuldu.

Haberin Devamı

'SİLAH TUTUKLUK YAPTI'

Şüpheliler Adnan Koç ve Ahmet Koç’un silahı polisler S.İ. ile E.H.nin kafasına doğrultarak olay yerine gelen polis Z.M.yi tehdit ettiği anlatılan iddianamede, Ahmet Koç’un polis Z.M.nin vücudunun üst kısmını hedef alarak ateş ettiği ancak silahın ateş almadığı, polis Z.M.nin yanına giden Ahmet ve Mehmet Hayri Koç’un Z.M.yi yere yatırıp darp ettikleri, silahı ensesine dayayarak beklettikleri ifade edildi. İddianamede, olay yerine giden Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin saldırganlara müdahale ettiği anlatıldı.