Yalova ÖZEL ÇOCUKLARIN BİLARDO HEYECANI

ÖZEL ÇOCUKLARIN BİLARDO HEYECANI

26.11.2015 - 15:44 | Son Güncellenme:

.

ÖZEL ÇOCUKLARIN BİLARDO HEYECANI

Yalova’daki down sendromlu çocukları, 21 saatlik farkındalık projesi kapsamında bilardo öğrenme heyecanı sardı.
Alternatif Bakış Eğitim ve Kültür Derneği, Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği, Yalova Belediyesi, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Yalova Group firmasının üstlendiği 21 saatlik farkındalık projesiyle Yalova’daki down sendromlu çocuklar bilardo öğreniyor.
Projenin Amerika’da başarıya ulaştığını belirten projeleri koordinatörü Umut Küçükbayraktar, ”Yalova’da yaşayan tüm özel çocuklarımızın hayata daha sağlıklı katılmalarını, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla bu projeye başladık. Çocukların birçok özellikleri, geliştirilebilir ve eğitilebilir. Bunların çoğunda özellikle aileler farkında değil. Buna biraz daha farkındalık oluşturabilmek amacıyla değinmek istedik. Bu çocuklarımızı toplumda daha fazla gün ışığına çıkmalarını, daha fazla aramızda olmaları için belirli projeler başlattık. Kendi kültürümüzde ve sanatsal çalışmalarımıza yatkın, özellikle Amerika ve diğer ülkelerde denenmiş ve başarıya ulaşılmış olan bilardo eğitimini hayata geçirdik. Bu projeyi, Yeni Yaşam Engelliler Derneği ile birlikte bazı kurumlarımızın desteğini alarak başlattık” dedi.
Projenin diğer derneklere örnek olacağını söyleyen Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, "El ele verirsek bu çocukların toplumda neler yaptığını görmüş olacağız. Toplumda onların da yapabilecekleri marifetleri göstermek amacıyla böyle bir çalışmaya başvurduk. Bundan sonra da bu projeler devam edecek. Bilardo İl Temsilciliği’ne de bize yerini açtığı için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.