Kayseri ÖZEL DÜNYAM HASTANESİ’NDE KIKIRDAK TEDAVİSİ DE YAPILIYOR

ÖZEL DÜNYAM HASTANESİ’NDE KIKIRDAK TEDAVİSİ DE YAPILIYOR

22.08.2014 - 10:01 | Son Güncellenme:

.

ÖZEL DÜNYAM HASTANESİ’NDE KIKIRDAK TEDAVİSİ DE YAPILIYOR

Özel Dünyam Hastanesi Ortopedi uzmanı Op. Dr. Mustafa Altuner kıkırdak tedavisi hakkında bilgi verdi. Özel Dünyam Hastanesi bünyesinde görev yapan Op.Dr. Mustafa Altuner "Ben size son dönemlerin moda konseptinden kıkırdak tedavisinden aperatifini anlatacağım. Teknoloji her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe ve ortopedi alanında da hızla gelişmektedir" dedi.
Altuner "Artık kıkırdak onarımı tedavisine geçmekteyiz. Deplasman tedavisinden çok orijinal kıkırdak tamirine yönelik çalışmalar, konseptler ilerlemiştir. Kıkırdağa herhangi bir implant takmadan orjinaline yakın kıkırdak kültürü üretimi yapılmakta. Son konsepte 45 yaş arası diyor ama günümüzdeki sağlık koşullarının iyileşmesi ile küçüklere gençlere özelliklede spor aktivitelerine yönelik insanlara kıkırdaklarında lezyon varsa kıkırdağa yönelik tedavi yapmaktayız. Bunu da iç dizini açmadan atroskopik olarak tedavi edebiliyoruz. Mesela oradan bir kül alıp onu 10-15 gün içerisinde kıkırdak yapısını büyütüp eski defekli bölgesine geri imperaktif olarak eski haline dönemsini sağlıyoruz. Küçük suni krepler var" dedi.
Op. Dr. Altuner, "Kendi içerisinde iyileşmesini sağladığımız ürünler başlamaktadır. Ama buradaki kriter de yaşı çok önemli, isteği önemli, sağlık koşulları önemli, onotoz dediğimiz ileri dereceki dezentif hastalıklara da bunları uygulamazsak hastanın zamanını çalmaktan zamanını çalmaktan başka bir şeye yaramaz. Bunların kriterlerinin çok iyi ayarlanması lazım. Özelliklede dolaşım sisteminin çok iyi olması lazım. Bunların yapılması için sadece hastanın 55 yaş altında olması ve sağlık koşullarının yerinde olması yeterlidir. Bunu da hiç dizini veya eklemini açmadan tedavi edebiliyoruz. Tedavi edilen hastamız 3-4 gün içerisinde normal aktivitelerine dönebilmektedir"diye konuştu.

Yazarlar