Ege Berlin Turizm Fuarı’na İzmir damgasını vurdu

Berlin Turizm Fuarı’na İzmir damgasını vurdu

11.03.2017 - 04:24 | Son Güncellenme:

İZMİR, Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı’na damgasını vurdu. İzmir’den fuara katılan heyet 2017 yılı için umut verici işbirlikleri gerçekleştirdi.

Berlin Turizm Fuarı’na İzmir damgasını vurdu

Bakan ziyareti

Haberin Devamı

İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, “Artık rekabet ülke adı altında değil destinasyon adı altında yapılmaktadır. 8500 yıllık tarihe sahip olan büyük değerlerle bezenmiş olan güzel İzmir’in daha çok tanıtılması ve dünya turizm pastasından daha fazla pay almasını işbirliği ve elbirliğiyle sağlamalıyız” dedi. İzmir’e özel bölüm Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ziyaret ettiği Türkiye standında, İzmir için özel bir bölüm ayrıldı. İzmir’in tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri ön plana çıkarılan bölümde, Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş olan Efes ve Bergama’ya ayrı vurgu yapıldı.

180 bin kişi

Celsus Kütüphanesi, Saat Kulesi, Bergama Akropol ‘ün büyük görsel maketleri yoğun ilgi gördü. Ege’ye en çok turist getiren FTI ve Türkiye operasyonunu yapan Meeting Point Yönetim Kurulu Başkanı Dietmar Gunz’a ve Roula Jouny’e tüm Türkiye’de rakamlar düşerken, yatırıma ve istihdama imkan sağladıkları için Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar ve İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı teşekkür plaketi verdi. ITB Berlin Fuarı’nı bu yıl 180 bin kişi ziyaret etti.