Gündem Soma A.Ş.’ye güven olmaz, elinden alın

Soma A.Ş.’ye güven olmaz, elinden alın

15.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Özel, Yeni Çeltek madeniyle ilgili TBMM’ye bir kanun teklifi sundu. Özel, “Rödovans sözleşmesinin gereğini yapmayan Soma A.Ş.’den buranın alınıp TKİ’ye devrini doğru buluyoruz” dedi

Soma A.Ş.’ye güven olmaz, elinden alın

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Amasya’nın Suluova ilçesinde bulunan Yeni Çeltek’te işçilerin verilen sözler üzerine açlık grevine son vermesinin ardından TBMM Başkanlığı’na bir kanun teklifi sundu. Özel, “Soma A.Ş.’nin sicili işçiye verip de tutmadığı sözlerle çok bozuk. Soma A.Ş.’nin sözüne itibar etmek yerine rödovans sözleşmesinin gereğini yapmayan Soma A.Ş.’den buranın alınıp TKİ’ye devrini doğru buluyoruz. Soma A.Ş.’den bir şey beklemek doğru olmaz” dedi.
Feshedilmeli
Özel’in, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ile imzaladığı kanun teklifinin gerekçesinde, “Bu madde ile 3 ay sözleşme yükümlülüklerini yerine getiremeyen rödovansçıların sözleşmelerinin feshedilmesi, ilgili maden sahasının Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nca işletilmek üzere devralınması ve devralınan maden sahasında çalışmakta olan işçilerin bütün hak ve alacaklarının saklı olmak koşuluyla Türkiye Kömür İşletmesi Kurumu kadrolarına geçmeleri amaçlanmıştır” denildi.

Haberin Devamı

‘Gerçekler ortaya çıksın’

301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın 7. duruşması bugüne ertelendi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel duruşmayla ilgili işçi ailelerinin avukatlarının, somut gerçeğin ortaya çıkarılması yönündeki talepleri dile getirdiğini anlattı.