Hakkari (ÖZEL HABER) HAKKARİ’DE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİ AĞLATAN SÜRPRİZ

(ÖZEL HABER) HAKKARİ’DE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİ AĞLATAN SÜRPRİZ

24.11.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

.

(ÖZEL HABER) HAKKARİ’DE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİ AĞLATAN SÜRPRİZ

Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle verilen yemekte yaşanan bir sürpriz öğretmenleri gözyaşlarına boğdu.
Sürekli olaylarla gündeme gelen Hakkari’de görev yapan öğretmenler, ailelerine selam göndererek Hakkari’nin basında yansıtıldığı gibi bir yer olmadığı mesajını verdi. 17 derslik, 40 öğretmen ve 609 öğrencisi bulunan Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi, Öğretmenler Günü nedeniyle bir lokantada öğretmenlerine bir yemek verdi. Okul yönetimi tarafından gerek öğretmenler gerek öğrencilerle yapılan röportajlar öğretmenlere izletildi. Yemeğe katılan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sekreteri Kerim Eyğin, insanın hayatında çok önemli iki varlık olduğunu belirterek, bunlardan birinin anne, ikincisinin öğretmen olduğunu söyledi.
Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulkerim Yaşar ise, “Eğer burada birilerini göremiyorsanız, çok geçerli bir mazereti olduğu için burada değildir. O yüzden okul idaresi olarak size ufak bir sürpriz hazırladık, kabul ederseniz seviniriz” dedi.
Türkiye’nin farklı illerinden öğretmen ailelerinin derlenen görüntülü mesajları öğretmenlere izletilmeye başlandı. Ailelerinin mesajlarını gören bazı öğretmenler gözyaşlarına hakim olamadı. İlk defa farklı bir Öğretmenler Günü gördüklerini belirten öğretmenler, okul yönetimine bu anlamlı sürprizden dolayı teşekkür etti. Ailelerinden uzakta görev yaptıklarını belirten öğretmenler, Hakkari’yi çok sevdiklerini ifade ettiler. Türkiye’ye barış ve kardeşlik mesajları vererek burada ailelerine selam gönderen öğretmenler, ailelerini görmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını ve tek istediklerinin barışın sağlanması olduğunu söyledi.
Program sonunda okul yönetimi tarafından öğretmenlere karanfil hediye edilirken, okul aile birliği başkanlığı öğretmenlerin gününü kutlayarak hediye takdim etti. Öğretmenler, daha sonra hep birlikte kameraya el sallayarak ailelerine selam gönderdi.