Gündem Özel Harekat’ı PKK bombasıyla vurdular

Özel Harekat’ı PKK bombasıyla vurdular

26.07.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

50 polisin şehit düştüğü Özel Harekat Dairesi’ne düzenlenen hain saldırıda, TSK envanterindeki en güçlü bombalardan biri olan lazer güdümlü GBU-10E bombalarının kullanıldığı ortaya çıktı. Bu seri, PKK’nın inlerini güvenli olmaktan çıkaran bombalar olarak biliniyor

Özel Harekat’ı PKK bombasıyla vurdular

Darbecilerin 15 Temmuz gecesi F-16'larla vurduğu ve 50 polisin şehit düştüğü Özel Harekat Dairesi'ne düzenlenen hain saldırıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterindeki en güçlü bombalardan birini kullandığı belirlendi. Hain kalkışmanın yaşandığı gece, FETÖ üyesi darbecilerin ilk hedefi, karşılarına çıkmasını istemedikleri Polis Özel Harekat (PÖH) timleri oldu. Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı, darbeciler tarafından ele geçirilen F-16 savaş uçaklarıyla bombalandı.

Haberin Devamı

Saldırıda, terörle mücadelede jandarma özel harekat timleriyle omuz omuza çarpışan 50 polis şehit düştü. Olayın ardından, şehitlerin cesetlerinin tamamen yanmış olması ve açılan çukurun büyüklüğü, saldırda korkunç bir bombanın kullanıldığını gözler önüne serdi.

DAHA GÜÇLÜSÜ YOK

Yapılan araştırmada, darbecilerin F-16 savaş uçaklarıyla PÖH'e attığı bombaların, TSK envanterindeki en güçlü bombalardan biri olduğu ortaya çıktı. Darbeci pilotlar Özel Harekatı, terör yuvalarının vurulmasında kullanılan lazer güdümlü GBU-10E bombaları ile vurduğu belirlendi. GBU serisi bombalar, lazer güdüm özellikleriyle bölücü terör örgütü PKK'nın mağaralarını, silah depolarını, barınaklarını yerle bir eden, PKK'nın inlerini güvenli olmaktan çıkaran bombalar olarak tanınıyor.

Haberin Devamı

AĞIRLIKLARI 1 TON

TSK'nın Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiği hava operasyonlarını “dağı taşı bombalıyorlar” eleştirilerinden kurtaran lazer güdümlü bombalarının ağırlıkları 1 tona kadar ulaştığı biliniyor. Darbe gecesi altı adet F-16'nın milletin iradesini bombalamak için havalandığı 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, 182. Filoya (Atmaca) ait F-16'ların lazer güdümlü bomba GBU-10E/B mühimmatını taşıdıkları biliniyor

YENİŞAFAK