Gündem Özel timin yeni silahı: Sig Sauer

Özel timin yeni silahı: Sig Sauer

01.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özel tim için her ortamda atış yapabilen Sig Sauer 516 tüfek satın alındı. Bu tüfekler Güneydoğu’ya gidecek

Özel timin yeni silahı: Sig Sauer

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), polis özel harekât timlerinin kullanacağı silahları yenilemeye başladı. Özel timci polislerin şimdiye kadar kullandığı M-16’ların yerine Sig Sauer 516 modeli tam otomatik tüfek satın alındı. Özel timin kuruluşundan bu yana kullandığı, ABD ordusunda da kullanılan M-16’dan vazgeçen emniyet, yine ABD üretimi yeni nesil SS 516 modeli tüfekleri öncelikli olarak Doğu ve Güneydoğu’daki kadrolarına gönderecek.
Gerek özel harekât polislerinin sayısının artırılmasından kaynaklanan demirbaş tüfek sayısının yetersizliği, gerekse uzun yıllardır büyük çaplı silah alımı yapılmamasından doğan eksikliğin giderilmesi amacıyla harekete geçen EGM, ABD’li Sig Sauer firmasınca üretilen ve büyük rağbet gören 516 modeli otomatik tüfek alımını gerçekleştirdi.

Güneydoğu’ya gidecek
Colt M-16 otomatik tüfeklerinden vazgeçen EGM, 2.500 adet Sig Sauer 516 modeli tam otomatik tüfekleri satın aldı. Alım öncesinde, Sig Sauer silahlar, Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Dairesi tesislerinde bir dizi testten geçirildi. Özellikle çamur ve su içinde bırakılan Sig Sauer 516 model tüfeklerin her türlü ortamda seri atış yaptığı ve sorun yaşamadığı belirlendi.
NATO standartı olarak tanımlanan 5.56 mm. mermi atan Sig Sauer otomatik tüfeklerin halen dünyadaki değişik özel operasyon birimlerince kullanıldığı öğrenildi.

Keskin nişancı tüfeği
Bu arada, EGM’nin yine özel harekât timlerinin kullanması için Almanya tarafından üretilen Steyr marka keskin nişancı tüfeği alacağı öğrenildi. Halen PKK’nın kullandığı uzun menzilli Biksi adı verilen tüfeklere karşı, özel timcilerin nokta operasyonlarında kullanması amacıyla söz konusu tüfeklerin satın alınacağı bildirildi. Doğu ve Güneydoğu’daki özel timcilerin kullandığı teçhizatın yenilenmesi çerçevesinde yerli üretim olan 17 Kobra zırhlı araç EGM’ye teslim edildi. TSK’nın da kullandığı Kirpi tipi zırhlı araçların da satın alınacağı öğrenildi. Özellikle mayınlı saldırılara karşı oldukça güvenli olan Kirpi’lerin 2012 bütçesi kapsamında satın alınacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Özel timin yeni silahı: Sig Sauer