• Hüseyin'le sevindik
  • Favoriler zirveye çıktı
  • YETER artık bitsin bu kader
  • Bir rüya bitti
  • 'Spor kültürü şart'
  • Skandal
  • Sidney'de tükendik
  • Adem’e yazık oldu
  • "O benim karımdı"
  • Adem çeyrek finalde
  • Bıkçın mafya kurbanı
  • Minderin altın çocuğu
  • Alkışlar Süreyya’ya
  • Ringde havlu attık
  • Hamza yola devam
  • Mindere Hamza morali
  • Ringde iki sakat
  • SUNAY SKANDALI
  • SİDNEY'DE KARA PAZAR
  • 'G.Saray taraftarıyım'
  • En hızlı iki ABD'li: JONES - GREEN
  • Rekorlu kapanış
  • Paliani de tamam
  • Türk yumruğu
  • Şova hazır olun
  • Ringde Türk fırtınası
  • SKANDAL
  • Pistte şölen
  • Davenport çekildi
  • Okta hedef şaştı
  • "Türkiye'de bana ekmek yok"
  • Son kurban İlkay
  • Yüzmede boş yok
  • Ivanov'da doping çıktı
  • Ringde tarihi start
  • Rekor üstüne rekor
  • Halteri korku sardı
  • Bir milyon ziyaretçi
  • Asla pişman değilim
  • Artık evlilik zamanı
  • Boksta iki galibiyet
  • Hazin veda
  • 'Çanakkale için'
  • Zaferin adı Hüseyin

  • 'G.Saray taraftarıyım'

    Sidney'in Ekvator Gineli kahramanı Eric, Hagi hayranı. Üniversite eğitimini de İstanbul'da görecek

    MURAT AĞCA


    spo01.jpg        Olimpiyatın açılış töreninde dört sporcuyla geçen küçük Afrika ülkesi Ekvator Ginesi'nin bayrağını taşıyan genç yüzücünün, Sidney 2000'e damga vuracak kahramanlardan biri olacağını kimse tahmin edemezdi.
           Aslında bir milyon nüfuslu bu fakir ülkenin 100 metre serbette yarışan sporcusu Eric Moussambani, hasılat rekorları kıran "Cesur Yürek"in, Sidney'de havuza dalmış Afrikalı versiyonu gibiydi.

    Gerçek kahraman

           Tek başına yarışan Moussambani, finalde 48.18'lik derecesiyle Dünya rekoru kıran Avustralyalı Michael Klim'in üç katı fazla bir derece yapmasına rağmen (1.52.72) havuzdan çıkarken görülmemiş bir sevgi gösterisi altında bornozunu giyiyordu. Sadece dokuz ay önce yüzmeyi ögrendiği ve hiç yarışmadığı bir mesafede olimpiyata katılma cesaretini gösterdiği, dahası bu yarışı tamamlamayı başardığı için olimpiyat ruhunu en doğru şekilde temsil eden gerçek kahraman oldu.
           "İsimsiz" bir sporcu olarak geldiği Sidney'de artık "meşhur" olan ve Dünya basınını peşine takan Eric, yakın ilgi duyduğu Türkiye'den ilk röportajını Milliyet'e verdi. Elinde Ay - Yıldızlı bayrakla binlerce kilometre öteden Türkiye'ye selam gönderen, Eric aynı zamanda koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu da açıkladı. Futbolun en çok sevdiği spor olduğunu söyleyen Eric, Galatasaray'ın, Avrupa Kupası maçlarını yakından takip ettiğini belirterek, "Özellikle Hagi'yi çok seviyorum" dedi.

    Timsahlı dere

           Ülkesinde 50 metrelik havuz olmadığı için yüzmeyi, yaşadığı Molabu köyündeki derede öğrenen Eric, olimpiyata uzanan ilginç hikayesini de şöyle anlattı:
           "Geçen yıl kurulan yüzme federasyonumuz, bu sporu yaparsam, olimpiyatta yarışma şansım olacağını söyledi. Önce timsahlarıyla ünlü yakındaki derede yüzmeye başladım. Daha sonra bir otelin 20 metrelik havuzunda çalışmalarıma devam ettim. Yüzmeyle tanıştıktan sadece dokuz ay sonra da Sidney'e geldim. Yaşadıklarımın hepsi rüya gibi. Ama buradayım ve daha da ilginçi, artık yüzmenin en ünlü isimleri arasındayım. Bu yolla ülkemin adını da tüm dünyaya duyurduğum için üzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum"

    İstanbul'da okuyacak

           Liseyi yeni bitiren 22 yaşındaki Eric döner dönmez kollarını diğer hayali olan üniversite öğrenimi için sıvayacağını açıkladı. Ülkesinde yüksek tahsil yapabileceği okul olmadığını belirten Eric, "Türkiye ve özellikle İstanbul'da eğitim gören Afrikalı arkadaşlarım var. Onlarla temas halindeyim. Sanırım büyük bir olasılıkla kısa süre sonra yanlarına gideceğim" dedi.

    www.milliyet.com.tr