Ekonomi Özhaseki: Şehircilik adına ümitliyim

Özhaseki: Şehircilik adına ümitliyim

02.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un önemli merkezlerinden olan Beyoğlu, dönüşüm sürecine devam ederken, bir yandan da önemli yatırımların gelişim noktası oluyor.

Özhaseki: Şehircilik adına ümitliyim

Restorasyon ve renovasyon çalışmaları da süren ilçede altyapı çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda Beyoğlu’nun potansiyelinin anlatıldığı, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) tarafından düzenlenen, ‘Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması’ dün başladı. Bugün de sürecek buluşmada konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “2000’ler gelene kadar kimliksiz, sağlıksız şehirler sahip olmuşuz. Bir terzi girmiş ölçüsüzce ölçüp biçmiş. İşte bunları yeniden, baştan sona elden geçirip yeni bir kimlik ve yeni bir ruhla ortaya çıkabilmek de gerçekten kolay değil.

Sonra ustaları gelmiş veya az çok işi bilenleri gelmiş onu düzeltmeye çalışıyor. Öyle zor ki. Bugün geleceğe aydınlık bakıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada bir sürü sıkıntımıza rağmen şehircilik adına gerçekten beni bu ülke insanı ümitlendiriyor. Doğru bir mantık ve çözümle iyi işlerin yapıldığını görmek hepimizi gelecek adına ümitli kılıyor. Bir insanı ilk önce yüzünden tanırsınız, Türkiye’nin yüzü de İstanbul’dur gözbebeği de Beyoğlu” diye konuştu.

‘Belediyelere anlattık’

Bakan Özhaseki, tarihi, doğal ve kültürel mirasın önemini öncelikle belediye başkalarına anlatmaya başladıklarını kaydederek, gelinen noktada bu koruma sürecini başlattıklarını söyledi.

Özhaseki, “Emin olun belediye başkanlarına tarihi, doğal kültürel mirasın ne olduğunu, bunların nasıl korunması gerektiğini, bunlara fonksiyon yüklenerek geleceğe nasıl taşınması gerektiğini, bu mirası geleceğe taşımanın önemini senelerce anlata anlata bir hal olduk. Neticede anlattık. Şimdi belediye faaliyet raporlarına bakın Anadolu’daki birçok kentte, ilçede belediyeler, ‘suyu getirdik, kanalı getirdik, şu yolu açtık.’ derlerdi. Şimdi tarihi eserleri nasıl koruduklarını anlatıyorlar. Bu bilinç çok önemli bir şey bugün ülkemiz için” dedi.

Haberin Devamı

‘Türkiye’ye yatırım zamanı’

Özhaseki: Şehircilik adına ümitliyim

Etkinliğin açılışında konuşan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ise, Beyoğlu’nun yatırım potansiyeli ve cazibesinin Türkiye’de önemli bir yer tuttuğunu anlatarak, gelinen süreçte hem Beyoğlu’nun, hem de tüm Türkiye’nin yatırımcılar açısından cazip fırsatlar sunduğunu dile getirdi. Başkan Turan, “Devletimiz yatırım yapanın yanındadır ve olmaya da devam edecektir. Netice olarak buraya yatırım yapan her zaman kazanmıştır ve bundan sonra da kazanmaya devam edecektir. Türkiye’de kendi ekonomisine güvenen bir nüfus var. Sektör özelindeki dönemsel rakamların dahi, uluslararası yatırımcı nezdinde bir referanstır. Yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye’nin yatırım cazibesini koruduğu bir ortamda, elimizdeki güçlü argümanlarla ‘Türkiye’ye yatırım zamanı’ olduğunu tekrar tekrar anlatmamız gerekiyor” dedi.
Türkiye’deki gayrimenkul yatırımının cazibesine değinen Turan, “Devletimiz, yabancı yatırımcıya yönelik, Türkiye’nin, İstanbul’un yarıştığı dünya metropollerine göre mevzuattan vergi düzenlemelerine kadar büyük kolaylıklar sunuyor” ifadesini kullandı.