Teknoloji Pagani Huayra ve Bugatti Chiron için 6 milyon dolar değerinde Bitcoin teklif edildi

Pagani Huayra ve Bugatti Chiron için 6 milyon dolar değerinde Bitcoin teklif edildi

12.01.2018 - 15:52 | Son Güncellenme:

Bitcoin ve diğer kripto paraların değerindeki hızlı artış bütün dengeleri değiştirdi. California’daki bir otomobil satış mağazası araç satışı için 6 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i kabul etti.

Pagani Huayra ve Bugatti Chiron için 6 milyon dolar değerinde Bitcoin teklif edildi

California, Newport Sahilinde bir otomobil satıcısı, bir alıcının Bugatti Chiron ve Pagani Huayra araçları için teklif ettiği 6 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i kabul etti.

Haberin Devamı

Yakın tarihteki tek kripto parayla araç satışı bu değil. Geçtiğimiz ay, Çin’li bir alıcı biri Formula 1 aracı olan dört araç için 5.3 milyon değerinde Litecoin ile ödeme yaptı.

Birkaç gün sonra ise biri Mclaren 720S otomobilini 20 Bitcoin’e satmak istedi. Ancak kur takibini iyi yapan müşteriler, satıcının otomobilinin değerinden yaklaşık 100 bin dolar daha fazla talep ettiğini fark etti.

Kripto paralarla araç satışlarını görmeye başlamış olsak bile alıcılar ve satıcılar açısından güvenilir bir yöntem olarak görülmemesinden dolayı hala nadir kullanılan bir yöntem. Geçtiğimiz Mart ayında otomobil satın almak için en yaygın kullanılan ödeme şekli incelendi ve nakitin hala en çok kullanılan ödeme şekli olduğu belirlendi.