Gündem Pamuk: Yaratıcılık fışkıran bir dönem

Pamuk: Yaratıcılık fışkıran bir dönem

28.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CNN’e konuşan Pamuk, “Türk yazarlar birçok yeni eser yaratıyor. Son 10 yılda yayıncılık endüstrisi çok gelişti” dedi

Pamuk: Yaratıcılık fışkıran bir dönem

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN’den Becky Anderson’a, kurucusu olduğu Masumiyet Müzesi’nde bir söyleşi veren Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Türkiye’nin sinema ve edebiyatta ‘muazzam bir yaratıcılığın fışkırdığı’ bir dönem geçirdiğini söyledi. Pamuk, “Türk filmleri Cannes’da büyük ödüller kazanıyor, Türk yazarlar yeni eserler yaratıyor ve son 10 yılda Türkiye’deki yayıncılık endüstrisi çok gelişti” dedi.
Pamuk, hükümeti eleştirmesine rağmen hükümetin ekonomik bir gelişme sağladığını ve ülkenin geleceğinden ümitli olduğunu da ekledi. Pamuk’un hükümete yönlendirdiği eleştirilerin başında ifade özgürlüğü vardı: “İfade özgürlüğünde sorun var. Demokratik bir seçim sistemi var ama ifade özgürlüğü, azınlık hakları ve basın özgürlüğüne saygı gösterilmesi anlamında tam bir demokrasimiz yok.”
‘Yargıyı etkilemeyin’
Pamuk, CNN muhabiri Becky Anderson’ın hükümete bir mesaj vermesini istemesi üzerine ise “Kuvvetler ayrılığına saygı gösterin, yüksek yargıyı etkilemeyin, gazeteciler ve basın üzerindeki baskıyı kaldırın,” dedi.