Gündem Papaz kanoyla geldi

Papaz kanoyla geldi

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danimarkalı papaz Thomas Frank (48) Vikingler’in bin yıl evvel İstanbul’a nasıl geldiklerini araştırmak için kanosuyla 63 gün kürek çekerek İstanbul’a geldi

Papaz kanoyla geldi

Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan ırmaklarında 63 gün kürek çeken Danimarkalı papaz Thomas Frank (48), Karadeniz üzerinden İstanbul’a geldi. Frank, Vikingler’in bin yıl evvel İstanbul’a nasıl geldiklerini ve Hristiyanlığın Danimarka kültürüne nasıl girdiğinin izlerini araştırmak için İstanbul’a geldiğini söyledi. 3 bin 420 km’lik su yolunu aşan maceracı papaz, Vikingler’in iddia edildiği gibi büyük gemilerle değil, eski çivi yazılarda yazan küçük tekneler ve sandallarla kürek çekerek İstanbul’a vardıklarının doğru olduğunu vurguladı.

Vikinglerin “Miklagaard” dedikleri İstanbul boğazına bir cuma günü akşam üzeri giriş yaptığını ifade eden Frank, boğazda yüksek dalgalar olması durumunda kanosunu kayalıklara çarpacağı belki de hayatını kaybedeceği heyecanı ve endişesi yaşadığını ima etti.

Fantastik karşılama

Boğazdan geçerken güzel bir sonbahar havasının keyfini çıkaran insanların kendisine el sallamasını fantastik bir karşılama olarak yorumlayan papaz, ertesi gün Ayasofya’nın bulunduğu iskeleye vardığında Danimarka Konsolosluğu’ndan iki memur tarafından karşılandığını ifade etti. Tarih meraklısı ilahiyatçı din adamı, önümüzdeki ilk baharda eşiyle birlikte İstanbul’a geleceğini bildirdi.