Gündem Paralel yapı operasyonunda çok sayıda gözaltı kararı...

Paralel yapı operasyonunda çok sayıda gözaltı kararı...

11.12.2015 - 10:12 | Son Güncellenme:

Paralel yapı iddialarına yönelik operasyon başladı... AA'nın haberinde "Operasyonun, "ülke ve bölge imamları" olduğu iddia edilen "tepe yönetimine" yönelik gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Paralel yapı operasyonunda çok sayıda gözaltı kararı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla paralel yapı iddialarına ilişkin bu sabah başlatılan operasyon kapsamında Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.
43'Ü YURTDIŞINDA
Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 65 kişiden 43'ünün yurtdışında bulunduğu belirtildi. Şüphelilerden 5'inin gözaltına alındığı kaydedildi.
Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında gazeteci Ekrem Dumanlı, iş adamı Akın İpek, halen tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile "paralel yapı İç Anadolu bölge eğitim imamı" olduğu ileri sürülen Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın da bulunduğu bildirildi.
Şüphelilerden 2'sinin Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi.
'FETÖ/PDY ana soruşturmasını' yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısının talimatıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Antalya ve Kütahya'nın da arasında bulunduğu 10 ilde polis bu sabah operasyon başlatmıştı.
'ÜLKE/BÖLGE İMAMI' İDDİASI
Operasyonun, "ülke ve bölge imamları" olduğu ileri sürülen "tepe yönetimine" yönelik gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

GÖZALTI LİSTESİNDESİ ZAMAN YAZARI ABD'DE...
Hakkında gözaltı kararı bulunan ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinden olduğu öne sürülen Zaman Gazetesi Yazarı Ahmet Kurucan'ın (54) Tavşanlı ilçesindeki adresinde arama yaptı. Adresinde bulunamayan Kurucan'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunduğu öğrenildi.
ÖĞRETMEN GÖZALTINDA
Şanlıurfa'da bir dershane öğretmeni gözaltına alındı.

ESKİ AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA
Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin sabah erken saatlerde düzenlediği operasyonda AK Parti İzmir Eski Milletvekili İlhan İşbilen'i gözaltına aldı.
Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İşbilen gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna "Klasik sorular bunlar. Biraz başka soru sorun" yanıtını verdi. İşbilen, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.
İSTİFA ETMİŞTİ

AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Fethullah Gülen’e yönelik tutumunu eleştirdiği partisi AK Parti'den 07 Şubat 2014'te istifa etmişti.
İşbilen, 7 Haziran seçimlerinde İzmir'de bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.
GÜLEN'İ ESKİ DOKTORU EVDE BULUNAMADI

Polis, operasyon kapsamında bir dönem Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı da gözaltına almak için Beylikdüzü'ndeki iş yerine gitti. Kapıyı çalan polis, açan olmayınca çevrede bir süre araştırma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.