Gündem Parça parça 3. Dünya savaşı

Parça parça 3. Dünya savaşı

20.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Papa Francesco, ‘Bugün her yerinde, zulümlerin yapıldığı bir savaş dünyasında yaşıyoruz’ dedi.

Parça parça 3. Dünya savaşı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, 5 günlük Güney Kore ziyaretinden dönüşte uçakta gazetecilerin IŞİD’in yaptığı katliamlarla ilgili sorularını yanıtladı.
Papa, Irak’taki azınlıklara yönelik bir soykırımı önlemek için ABD’nin, IŞİD’e karşı başlattığı operasyonu onaylayıp onaylamadığı sorusuna, “Haksız saldırıların yapıldığı bu tür olaylarda, diyebileceğim tek şey adil olmayan saldırganın durdurulmasının tek meşru çözüm yolu olduğudur. ’Durdurmak’ ifadesinin altını çiziyorum. Haksız saldırganı durdurmak caizdir” diye cevap verdi. Kendisine sürekli saldırılara maruz kalıp, acı çeken Hıristiyanların hatırlatıldığını söyleyen Papa, “Orada sadece Hıristiyanlar yok, kadınlar ve çocuklar, diğer azınlık dinlere mensuplar da var. Hepsi Tanrı önünde eşittir” diye konuştu.
Irak başta olmak üzere dünya genelinde yaşanan çatışmalara değinen Arjantinli Papa, “Bugün her yerinde savaşlar olan bir dünyadayız. Birisi bana şöyle dedi: ’Papa biliyor musun üçüncü dünya savaşındayız, ama parça parça.’ Zulümlerin yapıldığı bir savaş dünyasındayız” dedi.

Haberin Devamı

Papa’nın acı günü

Papa Francesco birkaç yıl içinde öleceğini söyledikten saatler sonra Arjantin’in Cordoba kentinde meydana gelen trafik kazasında üç yakınının hayatını kaybettiğini öğrendi. Papa’nın yeğeninin iki çocuğu ve eşi hayatını kaybederken, yeğeni ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Güney Kore ziyaretini sonlandıran Papa, ülkesine dönerken uçakta gazetecilerle toplantı yaptı. Papa, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok değil, 2-3 yıl içinde Tanrı’nın yanında olacağımı düşünüyorum” dedi.
Vatikan sözcüsü Federico Lombardi, “Papa acısını paylaşan herkesten yakınları için dua etmesini rica ediyor” açıklamasında bulundu.