Ekonomi Allianz, 2017 yılına iyi başlangıç yaptı

Allianz, 2017 yılına iyi başlangıç yaptı

18.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Allianz’ın 2017’nin ilk çeyreğinde gelirleri yüzde 2.5 artarak 36.2 milyar euro’ya ulaştı. Özellikle hayat, sağlık ve varlık yönetiminden gelen güçlü katkıların etkisiyle Allianz Grup’un faaliyet kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.4 yükselerek 2.9 milyar euro’ya çıktı.

Allianz, 2017 yılına iyi başlangıç yaptı

2017’nin ilk çeyreğindeki sonuçları değerlendiren Allianz SE CFO’su Dieter Wemmer, “Öngörülemeyen olaylar, kriz ve doğal afetler hariç artı/eksi 500 milyon euro yanılma payıyla yıl içinde 10.8 milyar euro olan faaliyet kârı hedefini tutturacak biçimde 2017‘ye başarılı bir başlangıç yaptık” dedi.

Düşük faiz oranlarına rağmen yeni ürünlerin gerek müşteri, gerekse hissedarlar için değer yarattığına dikkat çeken Wemmer, “Hayat ve sağlık iş segmenti, büyük ölçüde ABD’deki güçlü yatırım kârlılığı sonucu üçte bir oranından fazla artış gösteren faaliyet kârı sayesinde yıla olağanüstü bir biçimde başladı. Varlık yönetiminde de çeyrek faaliyet kârında güçlü bir artış yaşandı” ifadesini kullandı.

Hayat ve sağlık

Allianz Grup’un ilk çeyrek verilerine göre faaliyet kârı sıçrama yaparken, yeni işlerden sağlanan kârlılık da arttı. Almanya’da sermaye verimliliği yüksek ürün satışında peşin primli sigortaların güçlü büyümesi ve yine Tayvan’da birim bazlı primlerin daha yüksek olması rakamlara olumlu yansıdı. Prim büyüklüğü ABD’deki prim düşüşlerini de telafi ederek yüzde 1.3’lük artışla 16.9 milyar euro’ya ulaştı. Daha yüksek yatırım kârlılığı sayesinde faaliyet kârı yüzde 35.5’lik artışla 1.2 milyar euro’ya yükseldi. Söz konusu dönemde yeni işlerden elde edilen gelir, sermaye verimliliği yüksek ürünlere yönelişin devam etmesi sonucu ilk çeyrekte yüzde 22.8 artarak 453 milyon euro’ya çıktı. Yeni iş kârlılığı da yüzde 3.1 seviyelerini yakaladı.