Gündem Parktaki trafo sonu oldu

Parktaki trafo sonu oldu

31.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Çekmeköy’de parkta arkadaşlarıyla saklambaç oynayan 8 yaşındaki Kadir saklandığı trafoda akıma kapılarak hayatını kaybetti. Baba Metin Açık, oğlunun ihmal kurbanı olduğunu söyledi.

Parktaki trafo sonu oldu

İstanbul Çekmeköy’de bulunan çocuk parkında önceki gün akşam saatlerinde, arkadaşlarıyla saklambaç oynayan 2’inci sınıf öğrencisi Kadir Açık(8), parkta bulunan elektrik panosuna saklandı. Panodaki elektrik akımına kapılan çocuk bir anda yere yığıldı. Olayı gören arkadaşları, Kadir’in ailesine haber verince olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler geldiğinde Kadir için çok geçti. Hayatını kaybeden çocuk dün gözyaşları içinde Çekmeköy Nişantepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘İhmal kurbanı’

Oğlunun ihmal sonucu hayatını kaybettiğini belirten baba Metin Açık, “Arkadaşlarıyla her zaman oyun oynadığı parkta, saklambaç oynarken panoya saklanmamış ve elektrik akımına kapılmış. Eğe o pano kilitli olsaydı oğlum ölmeyecekti. Panonun kilitlenmesi için mahalledekiler defalarca muhtara şikayette bulunmuş, fakat önlem alınmamış” dedi. Görme engelli olan anne Aysel Açık ise oğlunun acısına fazla dayanmayıp cenaze namazında baygınlık geçirdi. Öte yandan mahalle sakinleri açık elektrik panosunun kilitlenmesi için defalarca mahalle muhtarını uyardıklarını fakat bir şey yapılmadığı iddia etti. Nişantepe Mahalle Muhtarı Yakup Baydar ise elektrik panolarının kapılarının kırılmasından yakındı: “Bu panonun kapıları birçok defa kırıldı. Bilgimiz olduğunda belediye yetkilerine iletip, kilitin değiştirilmesini söylüyorduk. Tek tek parklardaki panoları kontrol etme şansımız yok”

Haberin Devamı

‘Ben olsaydım kilitli olurdu’

Açık’ın hayatını kaybettiği Nişantepe Parkı’nda 4 yıl temizlik görevlisi ve bekçilik olarak çalışan Musa Çoşar 4 ay önce taşeron yasası nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kaldığını ifade ederek şunları söyledi: “Ben bu bölgede bulunan 3 parktan (Loman Ceylan, TOKİ ve Nişantepe) sorumluydum. Sabah 7 ile gece 1 arasında parkta görevliydim. Sürekli bu panoları kontrol ediyordum. Parkın temizliği ve çocukların güvenli şekilde oynamalarını sağlıyordum. Demirlerin üzerine çıktıklarında uyarıyordum. 4 ay önce işten ayrıldım. Sonra kimseyi almadılar. Ben olsaydım bu pano kilitli olurdu.”

Parka trafo konulmamalı

Kadir’in ölümü parklarda trafo ve panoların bulunup bulunmaması sorusunu da gündeme getirdi. Erişime engelsiz bir halde parka yerleştirilen panoyu inceleyen Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özoğuz, “Bu panoların bu şekilde parklara koyulması hiç uygun değil, can ve mal kaybını önlemek için denetim olması gerekir. Burası nereye ait? Belediye kontrol ettirmeli, dağıtıcı firma elektrik vermiş, görevi olmasa bile buranın “güvenliği yok” demesi gerekirdi. Bu acı olayla ilgili hatalar silsilesi var diyebiliriz” diye konuştu.