Gündem ‘Parkur’ can aldı

‘Parkur’ can aldı

23.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada hızla yayılan ve damdan dama atlayarak yapılan ‘parkur sporu’ yüzünden Ankara’da Rus uyruklu bir genç öldü.

‘Parkur’ can aldı

Ankara Yenimahalle’de dün yedi katlı bir binanın çatısına çıkan Rus uyruklu Alex Fokin (17) bitişikteki apartmanın damına atlarken boşluğa düşerek öldü. Alex Fokin’in düşüş anı kameralara da yansıdı. Rus vatandaşı Alex Fokin ve iki arkadaşı yüksek binaların çatılarından atlayarak video çekmek için Çınarkent Sitesi’ne gitti. Çatıya çıkan Fokin ve arkadaşları B Blok çatısından diğer çatıya atlamaya karar verdi. Önce Alex Fokin’in arkadaşlarından biri çatıdan çatıya atladı, diğer gençler bu anları kamerayla kaydetti. Daha sonra karşı çatıya geçen arkadaşı kayıt tuşuna basıp Alex Fokin’in atlamasını bekledi. Bu sırada koşarak çatının önüne gelen Alex Fokin ayağının takılması sonucu düştü.

Haberin Devamı

Pencereye çarptı

Başını üçüncü kat penceresine çarptıktan sonra iki apartman arasındaki boşluğa düşen Fokin öldü. Gencin arkadaşları, sosyal medyada hızla yayılan ve damdan dama atlayarak gerçekleştirilen ‘parkur sporu’nu yaptıklarını söyledi.

Rusya’da da aynı acı yaşandı

Rusya’nın başkenti Moskova’da 2016’da Yuri Eliseev, 12. katında oturduğu apartmanın yan binasındaki balkona atlarken düşüp ölmüştü. Dünyada birçok kişi de parkuru sporu yüzünden sakatlandı. Parkur sporu 1980’lerde Raymond Belle, David Belle ve Sebastien Foucan adlı üç Fransız gencinin geliştirdiği bir ekstrem spor dalı.