Gündem Parsel ve pafta sorgulama işlemi internetten nasıl yapılıyor?

Parsel ve pafta sorgulama işlemi internetten nasıl yapılıyor?

29.08.2016 - 10:52 | Son Güncellenme:

Parsel parsel sorgulama işlemi ile arazi durumlarını kolaylıkla öğrenebiliyoruz. Parsel pafta sorgulama işlemi Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hizmete koyulmuştur. Parsel pafta sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Parsel ve pafta sorgulama işlemi internetten nasıl yapılıyor

İmar ve de tapu yasalarına göre üzerine tek bir yapının kurulabileceği toprak parçalarına parsel adı verilir. Bu parsellerin sahip olduğu zaman dilimi içerisinde yer alan belli başlı bazı zamanlarda talipleri çıkabilir. Aynı şekilde harita üzerine dağılmış olan daha büyük kara parçalarına da pafta adı verilir. Kedine imar almak isteyen belirli projelerini harekete geçirmek insanlar bu parsellere dikkat ederler. Günlük rutin hayatımızda bizlerinde bazı zamanlarda aklında olmayan bu yer bakma yer alma kiralama durumu bazı zamanlarda ihtiyaç duyulur. Ancak bu gibi durumlarda vatandaşların akıllarına taklan durum bu parsel sahibinin kimin olmasıdır.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bazı zamanlarda oldukça büyük merak uyandıran bu parsel sahiplerinin parsellerini satın almayı düşünen çok insan olsa da sadece çok az kişi parsel sahibi ile iletişime geçebilir. Çünkü sizlerin de bildiği üzere bu parsel hakkında bilgi sahibi olabilmek için bazı işlemleri yapmamız gerekir. Fakat ne yazık ki günümüzde bu gibi işlemlerle vakit öldürmek istemeyiz. Herkesin yapması gereken binlerce işleminden sonra artık bu parsellerin kimlere ait olduğu hakkında bilgi almakta zorlanırız. Bu nedenle vatandaşların daha kolay bir şekilde bu işlemleri yapabilmesi adına düzenlenen bazı sistemler oluşturulmuştur. Yapılan bu işlem kolaylıkları sonucunda meydana gelen hizmetlerden biri de parsel pafta sorgulama işlemidir. Artık vatandaşlar hiçbir şekilde zorluk çekmeden daha kısa bir zaman dilimi içerisinde bu gibi işlemlerini daha kısa bir sürede yapabileceklerdir. Sizlerin de bildiği üzere bu parsel pafta sorgulama işlemi daha kısa yoldan artık yapılmaya başlanmıştır.

Haberin Devamı

Her zaman kullanımı açık olduğu halde binlerce kişi tarafından kullanıma sahip olan bu internet sistemi parsel pafta sorgulama işlemini de vatandaşlara sunmuştur. Gerekli olan diğer tüm işlemler için merkezi olan bu parsel pafta sorgulama işlemi binlerce kişi tarafından kullanıma sahiptir. Çünkü internet üzerinden kolay giriş seçenekleri ile hizmet veren resmi bir sayfa olan parsel pafta sorgulama işlemi bizlere bu şekilde hizmetler verir. Yapılan araştırmalara göre de gerekli olan bu çalışmalardan yararlanmak ve de hızlı bir şekilde parsel pafta sorgulama sayfasına giriş yapabilirler. İnternet üzerinde bulunan kolay girişi sayesinde her vatandaş merak ettiği bazı bilgileri alabilmek için gerekli olan bu parsel pafta sorgulama hizmetlerini kullanabilirler. Hızlı bir şekilde kullanıma sahip olan bu çalışmalar için yararlanmak bir hayli kolaydır. İnternet sistemi üzerinden parsel pafta sorgulama sayfasına giriş yaparak bizler de en iyi şekilde hizmet alabiliriz. Resmi bu sorgulama sayfası aynı zamanda vatandaşların sorgulayacak olduğu parselin harita üzerinde ki uydu görüntüsünü de vatandaşlara sunar. Vatandaşların da il, ilçe, köy, ada, belge gibi sorgulama yapacak oldukları alanların bilgilerini sisteme girerek kolay bir şekilde hizmet alabilirler. Her zaman bu uygulama açık bir uygulama olan bu sistemden aynı zamanda tek bir tuşla tüm bilgileri edinebilirler.