Gündem Partigöç: Şu Fetullahçıdır dediğimiz kimse olmadı

Partigöç: Şu Fetullahçıdır dediğimiz kimse olmadı

28.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın karargâhtan Akıncı üssüne götürülmesinden sonra sabaha kadar karargâhtaki odasında beklediğini anlattı.

Partigöç: Şu Fetullahçıdır  dediğimiz kimse olmadı

Partigöç, “Medyadan olayları takip ettim. Sabah 10.00 gibi benim 1. amirim olan Korgeneral İlhan Talu, beni emir astsubayımın telefonundan resmi cep telefonum vasıtasıyla aradı. Durumun farklı bir mecrada geliştiğini ve Genelkurmay karargâhındakilerle müzakere yapmak gerektiğini söyledi. Genelkurmay Başkanımızın personelin silahını bırakarak kışladan çıkması yönünde emri olduğunu anlattı” dedi.

Tuğgeneral Mehmet Partigöç, darbe girişiminde Genelkurmay Başkanı Akar’ın karargâhtan Akıncı üssüne götürülmesinden sonra sabaha kadar odasında beklediğini anlattı.

‘Telefonumdan aradı’

Partigöç, “Medyadan olayları takip ettim. Sabah 10.00 gibi benim 1. amirim olan Korgeneral İlhan Talu, beni emir astsubayımın telefonundan resmi cep telefonum vasıtasıyla aradı. Durumun farklı bir mecrada geliştiğini ve Genelkurmay karargâhındakilerle müzakere yapmak gerektiğini söyledi” dedi.

Partigöç, Fetullah Gülen’i medyadan duyduğu kadarıyla bildiğini, Fetullahçı olmadığını söyledi. Partigöç, “Zaman zaman orduda Fetullahçılar hakkında iddia olur. İşim gereği bu iddialar gelir. Biz de inceleriz. Genelde MİT ve emniyet kaynaklı teyit etmeye çalışırız. Bunu kendi makamlarımıza arz ederiz. Şu adam Fetullahçıdır dediğimiz hiçbir kimse olmadı. Benim emir komutamdaki personelden darbe girişimine katılan herhangi bir kimse olduğunu görmedim” diye konuştu.