Ankara PATİLİKÖY’E YAŞAM YOLU

PATİLİKÖY’E YAŞAM YOLU

13.01.2016 - 09:48 | Son Güncellenme:

.

PATİLİKÖY’E YAŞAM YOLU

Mamak Belediyesi, 500 civarında köpeğin yaşam mücadelesi verdiği ve hayvanseverlerin ulaşımda büyük sıkıntı çektiği bölgeye asfalt döktü. Özellikle kışın çamurlu yollarda köpekleri beslemeye giden hayvanseverler, sosyal medya üzerinden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e tebrik mesajları attı.
Yukarı İmrahor Mahallesi’nin kırsal bölgelerinde bulunan ve hayvanseverler arasında ‘Patiliköy’ olarak ta bilinen alan için hayvanseverlerden gelen asfalt talebi geri çevrilmedi. Başkentli bir grup hayvansever bir araya gelerek kışın ve yağmurlu havalarda ulaşmakta zorlandıkları ‘Patiliköy’ için asfalt ve yol talebini Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e iletti. Hayvanseverlerin talebini olumlu karşılayan Akgül, Patiliköy’e yol yapılması talimatını verdi. Hayvanseverlerin çalışmalarının takdire şayan olduğunu kaydeden Akgül, “Ankara’da barınağı olan birkaç belediyeden birisiyiz ve ayrıca ilçemizde hayvanseverlerin bir araya gelip kurduğu özel bir barınakta bulunuyor. Buraya ulaşım konusunda bir takım sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıların giderilmesi ile ilgili bizden talepte bulundular ve bizde stabilize yolunu açarak asfalt attık. Hayvanseverlerin işini kolaylaştırarak, çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik” dedi.
İş makineleri ile engebeli yolu düzelten ekipler, yolun asfalt dökümünü de gerçekleştirdi. Alanda çevre düzenlemesi yapan Mamak Belediyesi, ayrıca köpekler için haftada 10 ton su göndermeye başladı. Yapılan hizmeti vicdani bir hizmet olarak nitelendiren Akgül, “Dünya üzerindeki her canlının yaşama hakkı vardır. Yapılan iş gerçekten toplumsal ve vicdani bir hizmet” dedi.
Sosyal medya üzerinden Akgül’e teşekkür eden hayvanseverler, “Nereden nereye, çamurlu günler bitti, güneş açtı. Her şey canlar için” yorumlarında bulundu.