Gündem Patlama simitçinin canını aldı

Patlama simitçinin canını aldı

13.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyoğlu Cihangir’deki 5 katlı bir binanın 5. katında gaz sıkışması sonucu patlama yaşandı. Yunanistan Başkonsolosluğu’nda görevli memur Katerina Helikopolou’ya ait olduğu öğrenilen dairede yaşanan patlama sonrası sokak adeta savaş alanına döndü.

Patlama simitçinin canını aldı

Daireden saçılan molozlar, sokakta simitçilik yapan Feridun Yükseltürk (70) ile taksi şoförü Veysel Bulut’a (37) isabet etti. Yükseltürk, molozların altında saatlerce kurtarılmayı beklediği sırada hayatını kaybederken, Bulut ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Yaşamını yitiren Yükseltürk 4 yıldır Cihangir’de simitçilik yapıyordu. Molozların altından yaklaşık 3 saat sonra çıkarılan Yükseltürk için mahalle sakinleri, “Daha erken fark edilseydi, mahallemizin tonton simitçisi belki şu anda yaşıyordu” sözleriyle isyan etti.

Yükseltürk’ün simit tezgâhının yanında boyacılık yapan Muzaffer Kurada, “Feridun ağabey emekli olmuştu. Ama maddi sıkıntılar yaşadığı için 4 yıldır simitçilik yapıyordu. Evde bir zihinsel engelli oğlu bulunuyordu” dedi.

Hortum deforme olmuş
Öte yandan dairenin sahibi Helikopolou’nun önceki gün tatil için İzmir’e gittiği öğrenildi. İGDAŞ’tan yapılan açıklamada ise, “İGDAŞ’ın bilgisi ve kontrolü dışında dairede doğalgaz tesisatına müdahale edilerek ocak yerinin değiştirildiği ve esnek bağlantı hortumunun bakımsızlık nedeniyle deforme olarak delindiği tespit edilmiştir” denildi.