Gündem Patlamaya hazır 7 araç imha edildi

Patlamaya hazır 7 araç imha edildi

14.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Nusaybin ilçesinde önceki gün İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, ‘Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir’ adı verilen operasyon düzenlendi.

Patlamaya hazır  7 araç imha edildi

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 9 sığınak tespit edildi. Ayrıca bombalı araç eylemlerinde kullanılmak üzere tuzaklanmış vaziyette, 1 adet motosiklet ve 2 adet araç ele geçirildi. Ele geçirilen tuzaklanmış 3 araç ve bulunan malzemeler aynı gün yerinde kontrollü olarak imha edildi.
Diyarbakır’da Lice ilçesi Beğendik Köyü kırsalında terör örgütünün bombalı araç saldırısı eyleminde kullanılmak üzere patlayıcı yüklendiği yönünde alınan bilgi üzerine harekete geçildi. Tespit edilen 3 araç, 11 ve 12 Ekim tarihlerinde helikopterden yapılan ateşle yerinde imha edildi. Bitlis Tatvan’da yürütülen operasyonda çok miktarda mühimmat ele geçirildi.
Valilik’ten yapılan açıklamada “Operasyonlarda 3 küçük bölme, 1 büyük bölme ve 1 koridordan oluşan sığınak ile 1 küçük bölme ve 1 heladan oluşan sığınak tespit edildi” ifadelerine yer verildi. Ayrıca ele geçirilen çalıntı ve bomba yüklü olduğu belirtilen bir araç imha edildi.
TSK, teröristlerin Çukurca Çayırlı güneyinde barındığı Zap bölgesine önceki gün saat 14.30-14.50 saatleri arasında savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendiğini açıkladı. 2 PKK’lı etkisiz hale getirildi.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 114 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla’da teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların tespiti için güvenlik güçlerince arama faaliyetleri sürüyor.
Hakkari-Van karayolunun 20’nci kilometresindeki Erziki mevkiine teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcı kontrollü bir şekilde patlatılarak ihma edildi.
Hatay’da Jandarma ekipleri, Kırkhan ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Afrin bölgesinden Türkiye’ye yasa dışı geçtiği tespit edilen biri kadın 2 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin sorgularında PKK/PYD üyesi “Dilaf” kod adlı Yasemin B. (23) ve Suriye uyruklu Arif M. (31) isimli teröristler olduğu belirlendi.

Yazarlar