Denizli PAÜ’DE "GELECEĞİN SİMÜLASYONU" ETKİNLİĞİ

PAÜ’DE "GELECEĞİN SİMÜLASYONU" ETKİNLİĞİ

06.03.2014 - 12:51 | Son Güncellenme:

.

PAÜ’DE GELECEĞİN SİMÜLASYONU ETKİNLİĞİ

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnovasyon ve Liderlik Kulübü "Geleceğin Simülasyonu" adlı bir etkinlik düzenledi.
PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte muhasebe, finans, tekstil, bilişim, yazılım, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinden 11 konuşmacı öğrencilerle buluştu. Kulüp Başkanı Aylin Demir yaptığı konuşmada, "Üniversitemiz öğrencilerinin reel sektöre hazırlanma sürecinde sahip oldukları bilgi birikimi ve motivasyonunu, değişen ve gelişen iş piyasalarına göre dinamik tutmak ve özel sektör hakkındaki tüm sorulara cevap bulabilmek için global düşün, yerel uygula prensibiyle hareket ederek, iş dünyasını üniversiteyle buluşturmayı görev edindik" dedi.
PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aygören ise, öğrencilerin bu tür organizasyonların içerisinde yer almasının büyük önem taşıdığını belirtirken, Dünya Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt da, "Türkiye’nin en büyük problemlerinden biri, bir bilene danışmak ve kendi aklımızı ortaya koymamaktır. Geleceği simüle etmenin en iyi yolu, onu kendi düşüncelerimizle inşa etmektir. Dünya genelindeki fırsat ve tehlikeleri iyi kollamak ve iyi dengeler kurmaktır. Bunu yapmadığımız zaman vatansever olamayız, kendimizi seven biri olamayız" şeklinde konuştu.
Yaşam Koçu Barış Balcı "Girişimcilik ve Değişim", Bulutfon AŞ. Genel Koordinatörü Onur Özgür Özkan "Bilişim Sektörünün Yükselişi", Netinternet Teknoloji Koordinatörü Volkan Oransoy "Bulut Teknolojinin Gelişimi", GEKA Uluslararası Birim Başkanı Gökhan Dinç "İnovatif Düşünce", Cab’yColor Yetkilisi Didem Cabi "İş Hayatında Renkler", Era Kariyer temsilcisi Ersin Sağlam "Bankacılık ve Finans Sektöründe Uzmanlaşma ve Kariyer", Çıralı Grup’tan Kemal Sağım "Geleceğin Mali Müşavirleri", Akürün Tekstil’den Gülten Aksu "Kurumsallıkta Muhasebe ve Finans", Alinda Tekstil’den Murat Sayar "Mali Müşavirlik Mesleğine Giriş" ve Mali Müşavir Alper Cemal Ekiz ise "Kobilerde Muhasebe ve Finansın Önemi" konuları ile ilgili bilgiler verdi.
Etkinlik sonunda öğrencilere katılım sertifikası verilirken, 30 öğrenciye de iş ve staj imkanı sağlanacağı belirtildi.