Pazar “18 saat yaşayan bir restoran”

“18 saat yaşayan bir restoran”

21.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Topağacı’nın yenisi Grey Food&Drink’in genel koordinatörü Gürsel Avcı: “Burası günün 18 saati yaşayan, kendinizi yurt dışında hissedeceğiniz bir restoran”

“18 saat yaşayan  bir restoran”

Topağacı’nın yenisi Grey Food&Drink açılır açılmaz birçok köşe yazarı tarafından yazıldı, Kıvanç Tatlıtuğ’dan Özge Ulusoy’a birçok ünlünün tercihi oldu.

Haberin Devamı

Jüpiter Grup’un açtığı mekanın yemekleri şef Asım Yıldız’ın elinden çıkıyor, mekanda Akdeniz-İtalyan mutfağından lezzetler sunuluyor. Menü başlangıçlar; salata, makarna, risotto ve pizzalar ile ana yemek ve tatlı çeşitlerinden oluşuyor. Kahvaltı seçenekleri de var. Ayrıca önümüzdeki haftalarda pazar günleri saat 11.00’den 16.00-17.00’ye kadar devam edecek açık büfe brunch servisine başlayacaklar. Her şeyin o anda hazırlanacağı, taze olarak sunulacağı brunch’ta klasik Türk kahvaltılıkları ve dünyadan lezzetler olacak.

“18 saat yaşayan  bir restoran”
Mekanın genel koordinatörü Gürsel Avcı, “Burası günde 18 saat yaşayan, kendinizi yurt dışında hissedeceğiniz bir restoran” diyor. Özellikle deniz mahsullü risotto, kuşkonmazlı ve trüflü linguine ve ızgara deniz levreğinin denenmesi gerektiğini söylüyor. Pizzalar, kum midyeli linguine, ızgara dana bofile ve deniz ürünleri çorbasının tercih edildiğini ekliyor. Tatlılardan tiramisuyu öneriyor.

Haberin Devamı

Akşam yemeği için gidecekseniz rezervasyonunuzu yaptırmayı ihmal etmeyin, birkaç hafta önceden cuma ve cumartesi günleri akşam yemeği için dolu olabiliyorlar. Avcı, haftada yaklaşık 450 kişiye servis yaptıklarını vurguluyor.

Bölgede yaşayanların çoğunluğunu oluşturan beyaz yakalı, sanatçı ve kreatif mesleklerle uğraşanların dışarıda yemeyi tercih ettiklerini belirtiyor Avcı. Dışarıda yemek yeme oranının bu kadar yüksek olduğu bir yerde Grey Food&Drink konseptinde bir mekan ihtiyacı doğduğunu ekliyor: “İnsanlar ‘Böyle bir yere ihtiyacımız varmış’ diyorlar. Kahveden yemek çeşitlerine; tatlıya hepsini bir arada ve aynı lükslükte sunuyoruz.”

“Şefin çok iyi olması tek başına yeterli değil”

Mekanın popülerliğinde insanların kendilerini ait hissetmelerinin etkili olduğunu düşünüyor Avcı: “Mekanın çok güzel olması, şefin çok iyi olması tek başına yeterli değil. Ambiyans, lezzet, sunum ve servisin hepsinin tam olması gerekiyor, o zaman da insanlar geliyor zaten.”

DJ performansı hafta içinde de olmakla birlikte özellikle cuma ve cumartesi günleri daha ön planda; saat 23.00’ten sonra house müzik tarzında çalınıyor ve müziğin sesi yükseliyor. Müşterilerde genç bir kitle göze çarpıyor. Dekorasyon ve tasarımını Belgin Açıkalın’ın üstlendiği mekan ferah, modern bir tarzda ve oldukça şık.

Özel kokteylleri iddialı

Haberin Devamı

Şarap, viski, votka, bira gibi içkilerin yanı sıra klasik kokteyllerin de sunulduğu mekanda bar şefi Emrah Durmaz’ın hazırladığı kokteyller, mekanın en tercih edilen içecekleri. Elmalı, tarçınlı votka bazlı Mr. Grey ile bakır kapta sunulan cin bazlı green dream siparişi en çok verilen kokteyller. Fiyatları 40 lira. Şaraplarda ise kadeh fiyatları 19-30; şişe fiyatları 90-680 lira arasında. Kahveseverler için mekanın sadece kahve yapmaktan sorumlu bir de baristası bulunuyor.

“18 saat yaşayan  bir restoran”