Pazar 2023 dekorasyon ve renk trendleri

2023 dekorasyon ve renk trendleri

18.12.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Yeni yılın tasarım trendlerine doğadan alınan ilham öncülük edecek, yaşam alanlarımız daha sakin ve huzurlu hale gelecek. Peki nasıl?

2023 dekorasyon ve renk trendleri

Kavisli şekiller, dokular ve doğadan ilham alan iç mekanlar, 2023’ün tasarım trendleri arasında yerini alıyor. İç mekanlarda natürel renkler ve rustik esintilerle doğayla olan bağımız güçlenecek. Özellikle taşlar, pişmiş topraklar ve mermerler; ev dekorasyonunda yaygın olarak kullanılmaya başlanacak. Duvar boyası renklerinde de dış mekanların sakinleştirici havasını taklit eden mat tonlar ön planda olacak. 

Haberin Devamı

Doğayı anımsatan tasarımlar

2023’de kavisli tasarıma sahip olan sandalyeler, hafif eğimli kolları olan kanepeler, kadife, keten ve buklet kumaşlardan yuvarlak puflar iç mekan dekorasyonunun yükselen trendlerinden. Bunlarla birlikte ahşap tonlarda eşyalar da oldukça popüler. Özellikle doğal ahşap kitaplıklar, dolap, sehpa ve masalar bu trendin en sevilen parçalarından. Evinizi yenilerken aradığınız rahatlatıcı atmosferi yakalamak için ahşabı, rahat mobilyalar, yumuşak örtüler ve ortam aydınlatmasıyla birleştirebilirsiniz. Aynı zamanda dekorasyonda doğallığa işaret eden bu harmana uygun renk paletlerini de seçerek rahat ve şık alanlar ortaya çıkarabilirsiniz.

2023 dekorasyon ve renk trendleri

Mat tonlar tercih edilecek

Geçmiş yıllarda duvar boyası renkleri arasında beyazın tüm tonları ön plandaydı ancak 2023 itibarıyla bu tonlardansa mat ve koyu renkler tercih edilecek. Özellikle sakinleştirici etkisiyle bilinen mat tonlar, tüm yaşam alanlarında mükemmel bir arka plan oluşturmaya yardımcı oluyor. Renk paletinde de doğayla bütünleşmeye destek veren mavi ve yeşil tonları ön plana çıkıyor. Parlak ve fosforlu yeşillerdense ormanın dinginliğini anımsatan koyu yeşiller; açık ve canlı mavilerdense okyanus derinliğini hissettiren lacivert tonları renk trendlerinin öncüleri oluyor. Aynı zamanda mat tonların, doğayı anımsatan rustik stille oldukça uyumlu olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Polisan’ın tam mat görünüme sahip olan Infinity serisi, mat ve koyu tonların vurgulanacağı 2023 ev dekorasyonu trendleri için en ideal seçenekleri içinde barındırıyor. Bununla birlikte Infinity, ne kadar silinirse silinsin mat görünümünü kaybetmemesiyle de avantaj sağlıyor. Siz de 2023’ün dekorasyon trendlerini yakalamak ve doğadan ilham alan stille evinizin sakin ve huzurlu atmosferini ortaya çıkarmak istiyorsanız, Polisan renk kartelası ile Infinity’e göz atmalısınız.