Pazar Ahtapot ızgarasının müdavimleri var

Ahtapot ızgarasının müdavimleri var

23.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’taki Sıdıka gündüzleri kafe, geceleri ise meze restoranı olarak hizmet veriyor. En çok ahtapot salatası, asma yaprağında sardalyası ve ot tabağı beğeniliyor

Ahtapot ızgarasının müdavimleri var

Kabuklu deniz mahsullerinden hoşlanıyorsanız ve meze konusunda seçici bir damak tadınız varsa Beşiktaş’taki Sıdıka’yı duymuş olma ihtimaliniz yüksek. Çünkü Ayşe Sıdıka Karaman’ın iki sene önce Şair Nedim Sokak’ta açtığı 40 kişilik restoranında kalabalık bir meze mönüsü ve zengin deniz mahsulü seçenekleri var.
Karaman, ODTÜ’de inşaat mühendisliği okuyup ardından Fransa’da tarım ekonomisi üzerine yüksek lisans yapmış. O günler hakkında “Başarılı bir öğrenciydim ama okuduğum bölümlerle ilgili bir şey yapmaya niyetim yoktu. Mutfakla da hep çok haşır neşirdim. Kısacası böyle olacağı o zamanlardan belliymiş” diyor.
Sıdıka hafta içi 12.00-01.00 arasında, cumartesileri 15.00-01.00 arasında açık. Ege yemeklerinin servis edildiği mutfakta iki aşçı çalışıyor. Biri gündüz servisinden, diğeri ise gece servisinden sorumlu. Gündüz mönüsünde sulu ev yemekleri, makarna ve zeytinyağlılar, gece mönüsünde ise kalamar ve sübye yumurtası gibi ara sıcaklarla günlük balıklar var. Karaman mutfakta kullanılan malzemeler konusunda çok titiz: “Cunda’dan özel olarak ahtapot ve fener balığı, Edirne’den kırmızı şarap, Edremit’ten peynir getirtiyorum.”

Kadın kadına eğlenmek isteyenlerin tercihi
Buranın özelliklerinden biri de sakin olması. Gündüzleri civardaki plazalarda çalışanlar öğle yemeklerini burada yiyor geceleriyse kadın kadına eğlenmeye gelen çok. Müzik olarak caz tercih ediliyor. Siz mezelerinizi beklerken fonda belli belirsiz çalıyor. Bu da Karaman’ın tercihi. “Müzik konuşma sesinizi bastırmasın, yemeğinize eşlik etsin istedik” diyor.