Pazar Ambulanslarını geri istiyorlar

Ambulanslarını geri istiyorlar

04.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Barınak Gönüllüleri Derneği’nin hayvanlar için aldığı ambulans parasızlık yüzünden çalışamıyor. Volkan Konak bir konserle derneğe destek verecek

Ambulanslarını geri istiyorlar

Barınak Gönüllüleri Derneği’nin (BGD) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü sokak hayvanları için ambulans hizmeti ALO 153’e ara verildi. Aranın nedeni maddi olanaksızlıklar. Çünkü bir sene boyunca hizmet veren ve 1000 küsur hayvanı ölümden kurtaran derneğin 200 bin TL’ye yakın borcu var.
Bu borcun tümü de kurtarılan hayvanların tedavi masrafı. Derneğin kurucularından Aslı Varlıer Pelit ve üyelerinden Gülay Yılmaz ile Kadıköy’deki ofiste buluştuk. Kurtarma ambulansında yaşananları ve Volkan Konak’ın çıkacağı konseri konuştuk. Konak bugün sokak hayvanları yararına Tuzla’da konser verecek. Organizasyonun yine BGD var, amaçsa ambulansı geri döndürecek paranın toplanması.

Haberin Devamı

BGD olarak sizi 2007’de düzenlediğiniz “Kalbimiz sokakta atıyor” konserinden hatırlıyoruz. Konserin tanıtımlarında Teoman, Yonca Evcimik, MFÖ, Keremcem ve Nil Karaibrahimgil gibi isimler vardı...
Aslı Varlıer Pelit: Evet, çok ses getirdi. Afişlerimizde saydığınız isimler vardı. Konserde de Candan Erçetin, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Hande Yener ve Yaşar sahneye çıktı. 80 milyar topladık ve ambulans alıp Alo 153’ü kurduk.

Nedir ALO 153?
Aslı V. P.: Kaza geçirmiş bir hayvana rastladığınızda arayıp ambulansımızı çağırabilecekleriniz numaraydı. Benzin, şoför ve hekimi belediye veriyordu. Ancak ne yazık ki artık yok. Tedavi masrafları derneğimize kaldı ve 200 bin TL’ye yakın borç birikti, ödeyemedik.

Yaralı hayvan ihbarında bulunanlar tedaviye destek olmadı mı?
Aslı V. P.: İnanır mısınız, 1000’den fazla hayvan arasından sadece birinde böyle oldu. Kadın köpeğe çarpmış, bizi aramış. Tedavi sürecinde de destekti. Onun dışında insanlar

“Siz aradığıma şükredin” diyorlardı.

Ambulansı satıp borçları ödemeyi ve bu işten sıyrılmayı düşünmediniz mi?
Gülay Yılmaz: Biz dünyaya hayvanlara yardım etmek için geldiğimize inanıyoruz.
Ben yeri geliyor işe gitmiyorum, toplantıya gidecekken yolda zor durumda bir kedi görünce, onu veterinere götürmeyi tercih ediyorum.

Hayvanları bu derece seven insanlar “Hasta çocuklar varken neden hayvanlarla uğraşıyorsun?” diye eleştirilirler...
Aslı V. P.: Benim cevabım belli: “Siz
çocuklar için ne yaptınız? Hangi derneğe üyesiniz? Hangi aktivitelere katıldınız?”


“Paraya değil gönülllüye ihtiyaç var”
BGD’ye yardım etmek isteyenler www.kalbimizsokaktaatiyor.org ve www.bgd.org.tr adreslerinden onlarla iletişime geçebilirler.


Karakız yürüyecek

Ambulanslarını geri istiyorlar

Karakız trafik kazasında felç olmuşken yolu yeni sahibi
Zeynep Hekimoğlu ile kesişmiş. Hekimoğlu AKUT’un köpekli arama grubunun kurucularından. Karakız bir yıllık tedavi
sonunda artık ayağa kalkıp adım atabiliyor. Tedavi sürecini http://felclikarakizyuruyecek.blogspot.com‘dan takip edebilirsiniz.