Pazar Asya manzarasına Asya yemekleri eşlik ediyor

Asya manzarasına Asya yemekleri eşlik ediyor

10.07.2005 - 00:00 | Son Güncellenme:

İki yıldır Nişantaşı'nda hizmet veren Banyan yazlığına, Ortaköy'deki terasına taşındı. Boğaziçi Köprüsü, Ortaköy Camii ve Anadolu yakası manzaralı mekanda "füzyon" dedikleri "hafifletilmiş Asya yemekleri" sunuluyor

Asya manzarasına Asya yemekleri eşlik ediyor

aslicak@milliyet.com.tr Yaz sezonu birçok tanıdık mekanı bir bahçeye, bir terasa hiç olmadı deniz kıyısına taşıdı. İşte o yerlerden biri de iki yıldır Nişantaşı'nda Uzakdoğu-Asya yemeklerini sevenleri ağırlayan Banyan. Banyan, Nişantaşı'ndaki yerinde hizmet vermeye devam ederken bir yandan da yaz aylarında Banyan Seaside ismiyle Ortaköy'deki terasında. Bir karı-kocanın, Aslı ve Cem Pasinli'nin sahibi olduğu Banyan'ın Ortaköy'deki mekanının dekorasyonunda da Aslı Pasinli'nin parmağı var. Her yer bembeyaz. Yerler ahşap ama sandalyeler beyaz kumaştan, yazlık sandalyeler. Aralarda uzun beyaz sedirler... Bardaki masalar da beyaz. Daha da iyisi her yerde rüzgarla uçuşan beyaz tüller asılı. Havadan masaya doğru sarkan yine beyaz kumaş aydınlatmalar, masaların üzerindeki beyaz kumaşlarla sarılı yağ kandilleri... Aslı Pasinli'nin kendi tasarımları ile süslenmiş yemek takımları... Bir de her masayı süsleyen farklı farklı bonzailer... Kendinizi bir anda yazlık bir şehirde hissediyorsunuz Banyan Seaside'a girdiğinizde.Ve manzara. Bir tarafınızda tüm görkemiyle Ortaköy Camii, biraz arkasında Boğaziçi Köprüsü, karşınızda Anadolu yakasının ışıkları. Aslında bir terasta olmanıza rağmen kendinizi denizin üzerinde hissediyorsunuz. Bir de başka türlü bir manzara var. Banyan Seaside'ın hemen yanında Anjelique, hemen altında da House Cafe bulunuyor. Yani eğlenceye gelenleri de izleyebiliyor, duyabiliyorsunuz Banyan'da yemeğinizi yerken. Zaten saat 23.00'ten sonra, yemek servisleri masadan kaldırılmaya başlanınca burası içkinizle eğlenebileceğiniz bir mekana dönüşüyor. Müzik ise Anjelique'ten. Tabii Banyan'ın en önemli özelliği yemekleri. Burada şef Nusret Özçiftçi'nin hazırladığı, kendilerinin füzyon dediği ve değiştirilmiş, hafifletilmiş Asya mutfağı diye tarif ettikleri yemekleri yiyorsunuz. Erişte, körili dana eti gibi her yerde rastlayabileceğimiz isimlerin dışında kendilerine has yemekleri de sunuyorlar. Bunlara bir örnek "formülü gizli" buharda pişmiş yasemin pirinci ile sunulan, özel Banyan marinasyonuyla tatlandırılmış portakallı etleri. Ayrıca kadayıfta ızgara jumbo karides, giydirilmiş levrek fileto, sakede dinlenmiş kalamar da mönüden başka örnekler. Bize söylendiğine göre en fazla talep gören yemekleri, başlangıçlar arasında yer alan Banyan Plate. 32 YTL'lik ve iki kişilik bu tabağın içinde çıtır karides, suşi, Asya mantısı gibi atıştırmalıklar var. Bu tabak gece eğlenmeye gelen ve acıkmış olanların da tercihi oluyor. Her masada bir bonzai Kızarmış muz ve dondurmadan bıkanlar için çeşitli tatlıları var. Burada meyve sosu ve dondurmayla sunulan sıcak çikolatalı ve bademli kek, krem brule, limonlu parfe de bulmak mümkün.Fiyatlara gelince... Ana yemekler 17 ile 38 YTL arasında, başlangıçlar 12 ile 15 YTL arasında değişiyor. Tatlılar 12 YTL. Çaylar 6 YTL, 200 ml.'lik sake ise 20 YTL. Şaraplar 70 cl.'lik şişe olmak üzere 45 YTL'den başlıyor ve 150 YTL'ye ulaşıyor. Haftanın yedi günü açık olan Banyan Seaside 12.00-15.00 saatleri arasında öğle yemeği servis ediyor. Bir Taylandlı aşçı noodle barında istediğiniz türde noodle'ı önünüzde hazırlıyor. Mutfak 24.00'te kapanıyor. Eğer arabayla giderseniz otopark hizmetleri mevcut. Ortaköy'de cadde üzerinde Banyan logolu kıyafetleri olan valeler sizi bekliyor. Bu arada aklınızda olsun, mutlaka rezervasyon gerekiyor. Rezervasyon yaptırmalısınız "Aslında en çok suyumuz beğeniliyor" diyor mekanın işletmesiyle ilgilenen Nezih Küçüksu. Yani gelen önce "Bir su verin" diyor. Büyük sürahilerde, uzun ince bardaklarda servis edilen salatalıklı ve limonlu bu su, çoğu kişiye çok ferahlatıcı geliyor. Başka ferahlatıcı içecekleri de var. Özellikle taze meyvelerle hazırladıkları alkollü ya da alkolsüz kokteylleri ve yemekten sonra müdavimlerine ikram ettikleri limonçelloları. İçecekler bu kadarla bitmiyor. Çok çeşitli çayları da var. Şarapta ise Doluca firması ile anlaşmalılar. Doluca şarapları ile birlikte firmanın yurtdışından getirdiklerini de sunuyorlar. Ayrıca konyak ve likör, hatta garsonlara danışarak puro bulmak da mümkün. Mönüde göze çarpmasa da rakı ve Türk kahveleri de bulunuyor. En çok salatalıklı-limonlu suları içiliyor