Pazar ‘Başarının yolu seçicilikten geçer’

‘Başarının yolu seçicilikten geçer’

17.03.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Başarının yolu seçicilikten geçer’

‘Başarının yolu seçicilikten geçer’



‘Başarının yolu seçicilikten geçer’


Uzun zamandır medyada sadece köşe yazarlığınızla yer alıyorsunuz. Şov dünyasından bu kadar uzak kalmanızın bir nedeni var mı?
En son albümüm "Nefes" 2000 yılında çıkmıştı. Bu arada Yavuz Özkan’ın yönetmenliğini yaptığı, Tarık Akan, Serap Aksoy, Pelin Batu, Kayra Şenocak ve Mehmet Günsür’le rol aldığımız "Hayal Kurma Dersleri" isimli sinema filmini çektik. Filmin bazı bölümleri teknik talihsizliklerden dolayı tekrar çekildi. Şu an bitmiş durumda. Sanırım nisan ayında gösterime girecek. Geçen sezon çok sevilen ancak finans sorunlarından dolayı devam edemeyen "Aşk ve Gurur" isimli dizide, onun hemen arkasından "Efsane" dizisinde rol aldım. Müzik dünyasından uzak kalmamın nedeni ise ortalığın biraz düzelmesini beklemem. Sahneyle ilgili de bazı düşüncelerim mevcut.

Oynadığınız filmler genellikle bol ödüllü. Sinemada bu başarıyı nasıl sağlıyorsunuz, belirli kıstaslarınız var mı?
Başarılı olmanın en önemli koşullarından biri seçici olmaktır diye düşünüyorum. Seçici davranmaya özen gösteriyorum. Oynayacağım projeye ısınamayacağımı hissettiğimde bir sonrakini değerlendirmeye alıyorum. Sözünü ettiğim "Hayal Kurma Dersleri"nde yer almama rağmen projenin henüz gösterime girmemesi uzun zamandır benim bir sinema filminde oynamadığım izlenimini yaratıyor.

Başarılı olmanıza kim veya ne yardım etti?
Başarılı olmada dış koşulların etkisi tartışılmaz. Bunlar uygun proje, uygun zaman, doğru seçimle desteklendiğinde siz başarılı bir insan olarak tanımlanırsınız. Müzik dünyasına ilk adım attığım günlerde açıkçası annemin ve onun tarafının desteğini gördüm. Rahmetli babam gazeteci olduğu için beni pek desteklememişti. Bunun rahatsızlığını sanat dünyasındaki yolculuğum boyunca fazlasıyla hissettim. Sonradan düşündüğümde şöyle bir sonuca vardım: Beni daha dikkatli olmam konusunda bir biçimde gizlice uyarmış demek. Eğer başarılı bulunuyorsam bunu içimdeki güçten alıyorum.

"Benim işim önce kendimi geliştirmek"
Sizi başarılı ve diğerlerinden farklı kılan nedir?
Beni diğerlerinden farklı kılan ne varsa bu, beni beğenenlerle aramdaki gizli kimyanın sonucudur. Sözünü ettiğimiz şey elle tutulmaz, sözle ifade edilemez. Hele kişi kendi hakkında bu anlamda ahkam kesemez gibi gelir bana.

Kendinizi en çok ne zaman tam anlamıyla başarılı hissettiniz?
Mesleki anlamda ya da tamamen insani sebeplerden başka birine yardım ettiğimde kendimi başarılı hissederim.

Sizce başarı insanı çekici kılar mı?
Başarılı insanlar caziptir. Yıllardır bir "seksi olma" lafını adımın yanında soyadı gibi taşıdım. Ama artık buradan yola çıkarak ilk gençliğimde hissettiğim rahatsızlığı formüle etmiş durumdayım. Evet, başarılı insan çekici ve seksidir.

Sizce gerçek başarı nedir?
Başarılı olmak yapılan işin size geri dönmesi ile mümkündür. Feedback denilen bu hadisede alkışlandığınızı hissettiğiniz sürece motive olabilirsiniz.

Başarısız olduğunuz ve vazgeçmeyi düşündüğünüz anlar oldu mu?
Başarısızlık değil de zaman zaman koşullardan dolayı yorulup dinlenme moduna geçtiğim olur. Durur, kendi enerjimi yükseltir ve yola devam ederim.

Başarı yolunda sizi cesaretlendiren ne olur?
Alkış, istediğiniz insan ve kitlelerden onay alma hali kişiyi adam gibi işler yapma konusunda cesaretlendiriyor.

Başarı yolunda sizi kışkırtan ne olur?
Belli bir listem yok, bu anlamdaki düşüncelerim sorularınıza verdiğim cevaplarda gizli zaten.

Kendinizi geliştirmek için şimdiye kadar neler yaptınız, neler yapıyorsunuz?
Kendimi önce insan ve birey olarak geliştirmek gibi bir işim var benim. Önce asgari müşterekte kendimle buluşup barışmalıyım. Kişi kendiyle sorunlu ve sürekli bir yenişememe hali yaşarsa kendi içinden çıkıp dış dünyaya ulaşamaz. Dış dünya ile barışamaz. Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunması özlü sözünden yola çıkarak kafama ve bedenime zarar verecek her türlü gereksizlikten uzak durmaya çalışırım.

Bundan sonraki hedefleriniz neler?
Uzun vadeli plan ve projeleri 20 yaşındayken de yapmadım şimdi de yapmam. Bu, rüzgar nereye eserse oraya savrulmak gibi algılanmamalı. Vesveselerden uzak olup istediğini doğru istersen hayat sana onu verir.