Pazar Bir “İçim” Kapadokya

Bir “İçim” Kapadokya

16.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçim Rahat laktozsuz sütle işbirliği yapan Burcu Esmersoy’la Kapadokya seyahati yaptık. Projelerinden güzelliğe, ilişkilerden sosyal medyaya birçok konuyu konuştuk...

Bir “İçim” Kapadokya

İçim’in yeni ürünü İçim Rahat laktozsuz süt için Burcu Esmersoy’la bir işbirliğine gitmesiyle, Kapadokya yollarına düştük. İçim Rahat’ın hafifliğini Kapadokya’nın simgeleşmiş balonlarıyla özdeşleştiren firmanın gezisi tam da bu sebepten sabah 5.00’te balon turuyla başladı. Basın davetlileri ve İçim Rahat’ın sosyal medya üzerinden düzenlediği fotoğraf yarışmasını kazanan talihliler olarak, etrafımızdaki onlarca balon ve Kapodakya manzarasıyla günü karşıladık. Balon turu için en heyecanlı isimlerden biri de Esmersoy’du. Erkenmiş, hava soğukmuş dinlemedi; çoğumuz servislerde beklerken o hazırlık aşamalarını takip edip fotoğrafladı. Sonrasında kahvaltıda bir araya geldiğimizde de sohbet başladı. Herkesin şaşkın bakışları arasında tabağındaki ekmekleri, kahvaltılıkları ve çok beğendiği patlıcan reçelini iştahla yedikten sonra “Yetişirsek akşama da Kayseri’de mantı yiyelim” muhabbeti açılınca beslenme ve spor konuşulması da kaçınılmaz oldu. “Sabah kahvaltısı benim için çok önemli. Yemek yemeyi çok seviyorum. Yiyebilmek için yapıyorum sporu. Belgrad ormanında koşuyorum, kickboks, crossfit ve pilates yapıyorum. Sporum neredeyse iki-iki buçuk saati buluyor” diye açıkladı da reçel ziyafetine eşlik etmediğimiz için bir oh çekip “Yemememiz isabet olmuş” diyebildik.

Haberin Devamı

Bir “İçim” Kapadokya


“Çok iyi bir programcıyım”

Esmersoy bu sezon Star TV’ye geri dönerek eskiden yaptığı “Nedir Ne Değildir” ve “En Güzel Bölüm” programlarını yeniden sunacak. “Çok iyi bir programcı olduğumu düşünüyorum. İnsanı rahat ettiren bir tarzım var. Bir de taştan bile cevap alırım. ‘Ben bu cevabı nasıl verdim?’ derler, tabii bana olan güvenlerinin de etkisiyle. O yüzden de talk show, sohbet programı, popüler kültürü takip eden biraz da magazin ağırlıklı olan, insanların sıkıntılarını unutarak izleyecekleri programları yapmayı tercih ediyorum” diyor. Bu noktada reklamlarda da sık sık karşımıza çıkan sunucuya bu kadar tercih edilmesinin sebebini de sormasam olmazdı. Öyle ki şu an yer almadığı bir tek banka sektörü reklamı kalmış. “Ne etkili bilmiyorum. Ama tekrar çalışmak isteyen markaların neden istediğini biliyorum. Disiplinliyimdir, kaprisli değilimdir, köpek gibi çalışırım, hakkını veririm yaptığım şeyin. İşin takibini de yaparım. Tur şirketiyle iş yapıyorsam ‘Doluluklar ne oldu?’ diye sorarım. Bir de sağlıklı, kaliteli yaşam peşinde koşan biri olduğumdan o tip markalar beni daha çok tercih ediyor. Bu insan doğru insan diyorlar. Çünkü birçok insan da normalde beni takip ediyor, ne yapıyorsunuz diyor” şeklinde yanıtladı beni. Markalar için aynı ismin birçok reklamda olmasının bir risk de olduğunu söylediğimde farklı sektörleri tercih ettiğini, yaptığı işin tekrarını yapmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bir “İçim” Kapadokya
Gezdiğimiz turistik bölgelerde kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmamak adına maalesef bizim kadar rahat gezemedi Esmersoy. Fotoğraf demişken Instagram’da üç milyonu deviren takipçilerini hatırlattım. Çok aktif kullandığını, yorumları takip ettiğini anlattı. Bu arada Esmersoy için fısır fısır “Canlısı da çok güzelmiş” diyenleri duyunca biraz da güzellik ve bakımdan bahsedelim madem deyiverdim. “Mutlu ve huzurlu bir yaşımdayım. 30’um da çok iyiydi ama iyi bir 40 olduğumu düşünüyorum” dedi ilk olarak. “Ama 40 yaşta arkadaş muhabbetleri ‘Göz kapaklarını en iyi kim yapıyor?’ falan diye başlıyor”a gelince konu, estetiği gündeme aldık. “Yüzümde şu an hiç bir şey yok. Çok mimikli bir insanım. Güldüğümde hemen göz kenarlarım kırışıyor falan. TV her şeyi büyüttüğü gibi botoksu da büyütüyor. Ekranda bu işi yapıyor, yüzünüzü çok kullanıyorsanız çok iyi bir şey olmadığını düşünüyorum. Şaşkınlık, kızgınlık ifadelerini vermek zor. O yüzden biraz uzak duruyorum. 50’de belki yaptırırım bir estetik müdahale. Gençliğimde hor kullandığım, sertçe temizlediğim yüzümden, gözlerimden özür babında.”

Haberin Devamı

Bir “İçim” Kapadokya

“Erkekleri çok iyi anladığımı düşünüyorum açıkçası”

Esmersoy’un bakım için sıradışı bir tüyosu yok: Makyajla asla yatmamak, sabah-akşam cildi köpükle yıkayıp bolca nemlendirmek. “Annelerimizin evde karıştırdığı yağlarla, nemlendirici malzemelerle hazırlanmış, doğal bir markayla mutlu bir birlikteliğim var; onların ürünlerini kullanıyorum. Eskilerin kullandığı formüller içinde varsa daha çok tercih ediyorum o ürünü. Eski tip bir kadınım, yeniliklere açık değilim galiba” diyerek ürün seçimindeki kriterlerini de özetliyor. Gezinin sonlarına doğru ilişkiler, arkadaşlık ve hayatın olmazsa olmazı aşk da eksik kalmasın istiyorum. Birçok yakın erkek arkadaşı olan Esmersoy “Erkekleri çok iyi anladığımı düşünüyorum açıkçası, erkek muhabbetim iyidir. Kendilerine yakın hissettikleri biri olduğumu düşündükleri için erkek arkadaşlarım çok fazla. Maçı beraber seyredelim durumumuz var. Doğrucu biriyim, gizlim saklım yoktur. O yüzden de birlikte olduğum insan bir duygumu, hareketimi gizlemeyeceğimi bildiği için rahat ediyor genelde. Bir buçuk senedir devam eden çok güzel, huzurlu bir ilişkim var.”

Haberin Devamı

İçim Rahat’tan laktozsuz süt

Süt ve süt ürünleri pazarında ilk üç markadan biri olan İçim, 1998’den bu yana süt, yoğurt, peynirden hazır pudinge 117 çeşit ürün sunuyor. Türkiye’nin dört bir yanından toplanan taze sütlerle hazırlanan İçim’in peynir ve yoğurtları 2015 ve 2016 yıllarında “Yiyeceklerin Michelin Rehberi” olarak anılan Brüksel merkezli Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün Üstün Lezzet Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Haberin Devamı

Bir “İçim” Kapadokya


Son olarak süt ürünlerine bir yenisini ekleyen marka, İçim Rahat laktozsuz sütü raflara sundu. Laktoz dayanıksızlığı olan tüketicilerin süt içtiklerinde oluşan sindirim rahatsızlıklarını önlemek üzere geliştirdikleri İçim Rahat laktozsuz süt, laktozu sindirmekte zorlanan kişilerde görülen şişkinlik ve gaz şikayetlerini azaltarak rahat bir gün geçirmelerine yardımcı oluyor. İçerdiği protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından diğer sade sütlerle aynı besin değerlerine sahip olan laktozsuz İçim Rahat sütün içerisine belli ölçülerde eklenen doğal laktaz enzimi süt şwekerinin yani laktozun daha küçük şekerlere parçalanmasını sağlıyor. Bu da sütün tadının daha tatlı olarak algılanmasına yol açabiliyor.

Herkesin tüketebileceği İçim Rahat’ı laktoz dayanıksızlığı olan kişiler haricinde şişkinlik istemeyen, hafif ve sağlıklı beslenmeyi önemseyenler, hamileler ve emziren anneler de tercih edebilir.