Pazar Blogger’ların Kemer Country günlüğü

Blogger’ların Kemer Country günlüğü

09.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsveç’in ünlü blogger’ları İstanbul seyahatlerinin ikinci gününde Demirören Şirketler Grubu’na ait Kemer Country Club’ı ziyaret ettiler. At binip golf oynayan internet fenomenleri keyifli bir gün geçirdi

Blogger’ların Kemer Country günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları’nın ortak projesi kapsamında Türkiye’ye gelen İsveçli blogger’lar İstanbul’u gezdiler. İnternet fenomenleri, turizmi canlandırma ve ülkeyi tanıtma amacıyla gerçekleştirilen seyahat sırasında paylaştıkları fotoğraf ve mesajlarla, toplam sayısı milyonları bulan takipçilerine Türkiye’yi anlattılar.

Haberin Devamı

Seyahat, yemek, moda, makyaj, güzellik ve sağlık alanlarındaki post’larla İsviçre’nin en çok takip edilen altı blogger’ı arasına giren Johan Andreas Larsson, Felicia Aveklew, Chand Smith, Sara Caroline Roxy Eriksson, Johanna Herrstedt ve John Eduin Valencia’ya Türk Hava Yolları Stockholm Pazarlama Sorumlusu Tolga Duran ile Lifestyle Publications adlı dergi grubundan Isak Erik von Peltzer, bir fotoğrafçı ve bir de kameraman eşlik etti.

İlk durakları Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Galata Kulesi olan blogger’lar Türk kültürüyle tanışma ve geleneksel yemekleri tatma fırsatı buldular. Seyahatin ikinci gününe Demirören Şirketler Grubu’na ait Kemer Country Club ziyaretiyle başlayan fenomenler at binip golf oynadılar. Kemer Country Club Genel Müdürü Blagoy Lerga’nın karşıladığı ekip, hem güzel havanın tadını çıkardı hem spor yaptı hem de eğlenceli vakit geçirdi.

Haberin Devamı

Avrupa’nın en iyi atlı spor kulüplerinden biri olan Kemer Country Atlı Spor Kulübü’nde en çok eğlenenler Johanna Herrstedt ve Sara Caroline Roxy Eriksson’du. Çocukluklarından beri at bindiklerini söyleyen blogger’lar “heybetli” buldukları atlarla bol bol fotoğraf çektirdiler.

Golf deneyiminin en başarılı isimleriyse Chand Smith ile John Eduin Valencia oldu. İlk kez golfle tanışan Smith, doğal yeteneğiyle şaşırttı. Valencia ise golfle beş yaşında tanıştığını belirtti.

Blogger’ların Kemer Country günlüğü

“Kemer Country Club’ta doğayla buluştuk”

Johanna Herrstedt (Güzellik ürünleri markası sahibi 697 bin takipçisi var)

Türkiye’ye küçükken ailemle tatil için gelmiştim. Aslında bu, ilk turistik ziyaretim diyebilirim. Her anından keyif aldım. Dürüst olmak gerekirse, ülkenizle ilgili çok fazla bilgim yoktu ve sürprizlerle karşılaştım. Gelirken bir tereddütüm olmadı ve iyi vakit geçiriyorum. Kemer Country Club’ta doğayla buluştuk. Çocukluğumdan beri at bindiğim için burada da deneyimledim. Fantastik bir tecrübeydi.

“Kemer’de iyi vakit geçirdik”

FelIcIa Aveklew
(Makyaj sanatçısı / 180 bin takipçisi var)

Türkiye’ye daha önce de geldim, hatta bu altıncı. Antalya ve Side’yi gördüm, İstanbul’a ilk gelişim. Burada yaşanan olaylarla ilgilenmiyorum. Dünyanın herhangi bir yerinde tehlikede olabilirsiniz. Burada mutluyum ve keyfini çıkarıyorum. Kemer Country Club’ta güzel vakit geçirdik. Atlar çok güzel, heybetli ve güçlü hayvanlar, gözümü korkuttular. Renkli ve eğlenceli bir kültürünüz var. Burada yaşadıklarımı Instagram hesabımdan takipçilerimle paylaşıyorum.

Haberin Devamı

“Burada olmak harika”

Chand SmIth (Model / 38 bin kişi)

İstanbul’a ikinci gelişim. Profesyonel bir model olduğum için Türkiye’deki ajansım aracılığıyla daha önce gelip bir ay kalmıştım. Kemer Country Club çok keyifli bir mekan. Beni çok etkiledi. Hizmet süper. Maalesef korktuğum için at binemedim. Ülkenizde her şey yolunda, bunu takipçilerime duyuracağım. Daha önce de olaylar olduğunda İstanbul’daydım, pek çok insan benim için endişelenmişti. Ama sorun yaşamadım, kendimi güvende hissettim.

Blogger’ların Kemer Country günlüğü

“Atlarla iyi geçinirim”

Sara CarolIne Roxy ErIksson
(Sağlık ve fitness uzmanı / 328 bin takipçisi var)

Türkiye’ye ilk gelişim. İstanbul hakkında bilmediğim pek çok şey öğrendim. Mesela Asya ve Avrupa’yı ikiye ayıran bir bölgede olduğunu bilmiyordum, çok şaşırdım. Şehrin hem yeni hem de eski yüzünü gördük. Farklı bir kültürünüz var ve bana değişik geldi. Gelirken biraz tereddüt ettim ama Avrupa’nın her yerinde bu tür sorunlar yaşanıyor. Takipçilerime “Burada güvendesiniz” mesajı vereceğim. Kemer Country Club’ta at bindim. Üniversitedeyken yarışçıydım, atlarla iyi geçinirim.

Haberin Devamı

Program hayli renkli

Büyükada, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Boğaz turu, Mısır Çarşısı, Ortaköy ve Kız Kulesi’ni gezen blogger’lar, ziyaret ettikleri her duraktan paylaşım yaptılar. Gezinin bir videosunu çeken teknik ekip, daha sonra bunu bir film haline getirecek. Film, internet fenomenlerinin sosyal medya hesaplarından ve YouTube’dan yayınlanacak. İsveç’in ünlü dergilerinde de yer alacak seyahatin medya yansımalarının yaklaşık 250 bin avroyu bulması bekleniyor.

Blogger’ların Kemer Country günlüğü

“Türk takipçilerim de var”

Johan Andreas Larsson (Moda, seyahat ve güzellik / 90 bin takipçisi var)

Haberin Devamı

Bu, Türkiye’ye ilk gelişim. Şimdiye kadar çok iyi vakit geçirdim. Burada yaşanan olaylardan haberim var, hatta bazı takipçilerim dikkatli olmam konusunda beni uyardı ama her şey yolunda gidiyor. Onlara buranın güvenli olduğunu yazacağım. Kebap ve döner yedim, ikisini de beğendim. Kemer Country Club’ta bizim için güzel bir program hazırlamışlar. Biraz korktuğum için at binmekten kaçındım.

10 yıldır blogger’lık yapıyorum ve İskandinavya ülkelerindeki ünlü blogger’larla çalışıyorum. Fanlarımla interaktif bir ilişki yaşamak için harika bir platform. Onlara olumlu duygular aşılayıp ilham verebiliyorsunuz. Türk takipçilerim de var.

“Ayrıcalıklı bir mekan”

John EduIn ValencIa (Güzellik ve bakım uzmanı / 62 bin takipçisi var)

İlk kez ülkenize geldim ve çok iyi karşılandım. Samimi insanlarsınız, bu hoşuma gitti. Kemer Country Club ayrıcalıklı ve özel bir mekan. Tenis, golf ve at binme gibi sporları bünyesinde barındırması güzel. Golf oynamaya çocukken başladım ama yedi yıl önce bıraktım. O yüzden bugün zorlanmadım. Gelirken hiç korkmadım. THY ile uçmanın güvenli olacağını düşündüm. Takipçilerimle anılarımı paylaşacağım. Bir ay sonra da Bodrum’a geleceğim, bir moda işi için. Pozitif mesajlar yollayacağım.

“Amaç turizme katkı”

Tolga Duran (Türk Hava Yolları Stockholm Pazarlama Sorumlusu)

THY olarak turizmle ilgili projelerimizi Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla gerçekleştiriyoruz. Projeyi sunduk çünkü son zamanlarda Türkiye ve İstanbul’da yaşanan olaylar sonrası her şeyin yolunda gittiğini göstermek istiyoruz. Bir hafta sonunda bu şehirde neler yapılır fikrinden yola çıkarak turizmi canlandırmayı ve katkı sağlamayı hedefledik. Yanımızda iki kameraman ve bir fotoğrafçı var. Bu geziyi video’ya çekiyoruz ve YouTube üzerinden yayınlayacağız. Blogger’lar da sürekli paylaşımlar yapıyorlar. İstanbul turizmine olumlu katkıları olacağına inanıyorum.