Pazar Boğaz’da bir sabah

Boğaz’da bir sabah

03.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her noktası bir kartpostal güzelliğinde büyülü şehir İstanbul’un neresine baksanız mucizevi bir güzellik çıkıyor karşınıza.

Boğaz’da bir sabah

Güneşin doğuşu da, batışı da bu şehirde öyle güzel ki, bir kez bakan binlerce kez bakmak istiyor. Üsküdar’da çekilen bu fotoğrafta İstanbul’un tüm sakinliğiyle birlikte güneşin ilk saatlerinde sahilde yürüyen iki kişiyi görüyoruz.

Haberin Devamı

Tarihi duraklar

Boğaz’da bir sabah

Müzelerin içinde barındırdığı tarihe tanıklık etmiş her bir nesne, geçmişe yolculuk serüvenimizdeki duraklardan biri. Geriye dönük zaman yolculuğuna çıkmak isteyenlerin ziyaret ettiği, Türkiye’de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi M. Koç Müzesi, 14 binin üzerinde objeden oluşan geniş koleksiyonuyla yaz mevsimini şehirde geçirenler için alternatif adreslerden biri olmaya devam ediyor.

Derya kuzuları!

Boğaz’da bir sabah

Üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkemizde, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri de balık. Envai çeşidinin taze taze müthiş sunumlarla sofralarımızı süslemesinin zamanı geldi. Av yasağı 1 Eylül’de sona erdi. Yasağın ardından denize açılan tekneler bol balıkla geri dönerken foto muhabirimizin objektifine derya kuzularının bereketi böyle yansıdı.

Haberin Devamı

Seyyar dönme dolap

Boğaz’da bir sabah

Panayırlar bir zamanların görkemli mekanlarındandı. Gözdesi de hiç kuşkusuz, seyyar dönme dolaplardı. Zaman değişti, panayırlar yerini lüks eğlence merkezlerine bıraktı. Seyyar dönme dolaplar gitti, gösteri oyuncakları geldi. Ancak bazı yerlerde geçmiş hâlâ yaşatılıyor...

Namaza hazırlık

Boğaz’da bir sabah

Dünyadaki her yedi kişiden biri engelli. Yaklaşık 360 milyon işitme, 200 milyon görme, 70 milyon fiziksel engelli birey var aramızda. Sayıları bir hayli fazla olmasına rağmen birçok engelliyi görmezden geldiğimiz bir gerçek. İşte onlardan birini fotoğrafta görüyoruz. Arkadaşımız Akif Taş, henüz gün doğmadan Dolmabahçe Camii’nin avlusunda abdest alırken böyle fotoğraflamış.

Anadolu’nun kapıları açıldı

Boğaz’da bir sabah

Malazgirt Ovası’nda 946 yıl önce, 26 Ağustos 1071’de, Selçuklu Sultanı Alparslan ve Doğu Roma İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen Malazgirt Savaşı, Anadolu’nun kapılarını Türklere açtı. Savaş, yıl donumlerinde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu yıl da Muş’un Malazgirt ilçesinde okçuluk ve atçılık gibi gösterişli etkinliklerle kutlandı.

Savaşın çocukları

Boğaz’da bir sabah

Yüzbinlerce insanın hayallerini, sevdiklerini yetmedi canlarını elinden aldı, Suriye’de yıllardır süren iç savaş. Milyonlarca insan evsiz, yurtsuz kaldı; ne yapacağını bilmeden. Suriye’nin Kobani kentinden kaçarak gelen bu aile, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde onlara yardım eli uzatan bir ailenin evine yerleşmek üzere yoldalar. Tedirgin bir şekilde etrafını izleyen bu küçük çocuk ise geleceği belirsiz savaş mağduru binlerce çocuktan sadece biri.

Haberin Devamı

“Zafer” coşkusu

Boğaz’da bir sabah

26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yılını kutladık. Milliyet Arşivi’nden aldığımız bu fotoğrafta seyyar cephanelik gibi silahlarla kuşanmış, coşku içinde yürüyen gaziye bakınca büyük savaşı nasıl kazandığımız daha iyi anlaşılıyor.