Pazar Boğazda bir lezzet limanı

Boğazda bir lezzet limanı

25.07.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çubukludaki Sunset Marinede güzel bir yemek yiyebilir, günbatımını ve Boğazı seyredebilirsiniz

Boğazda bir lezzet limanı

İstinyede deniz otobüsü iskelesinin yanındaki rıhtımdan her akşamüzeri 19.00dan itibaren deniz motorları kalkıyor. Bu motorlar Çubuklu sahilindeki Sunset Marine, Hayal Kahvesi ve Club 29 isimli lokantalara gidecekleri bedava taşıyor.Günümüzde lokantalara müşteri taşıyan deniz motorları da modernleşmiş. İçlerinde bembeyaz minderler ortadaki masanın üzerinde buz kovasında soğutulmakta olan beyaz şarap, güzel şarap bardakları ve çerez... Lokantanın bir servis elemanı, "Size ne verebiliriz? Müessesemizin ikramıdır..." diyerek motor yolcularını hoş tutmaya çabalıyor.Çubukluda denizin üzerindeki eski depolar şimdilerde lokanta olarak değerlendiriliyor. Depoların önündeki rıhtıma masalar diziliyor.Bunlardan birini geçen yaz mevsiminde, Ulus Parkı içindeki Sunset Lokantasının sahipleri işletiyordu. Bu yıl işletmeyi Prolonge grubu üstlenmiş. Bir yaz mevsimi, akşamüzeri, denizin kenarında (gerçek anlamıyla kenarında) oturarak, İstanbul Boğazında güneşin batışını izlemek istiyorsanız, Beykoz, Çubukludaki Sunset Marine isimli lokantaya gideceksiniz. Bu grup, Güney Amerikalı aşçıbaşı Mike Norman ile Zeynep Anışoğlu ve Özgü Ergünün oluşturduğu bir grup. Uzun süredir birlikte benzer işler yapıyorlar.Mike Norman, İtalyan Marco Anzani ile birlikte Çırağan Otelinde şeflik yapmak üzere Türkiyeye gelmişti. Bu iki şef Türkiyeyi sevdiler. Atilla Aksoyun teşvikiyle Çırağandan ayrılarak Ihlamur Yokuşundaki eski Süslü Karakol binasında Chefs lokantasını açtılar. Daha sonra Parkormanda Chefs at the Park isimli lokantayı işlettiler. Şimdilerde Mike Norman, Sunset Marinein mutfağının sorumluluğunu taşıyor.Sunset Marinein deniz önünde güzel bir bar tezgahı var. Bar sorumlusu Kutsal Aysel. Lokantanın müdürlüğünü Akif Eralp yapıyor. Salon sorumlusu Ercan Altın. Kenan Çetinkaya isminde cıva gibi, sempatik bir de servis elemanları var.Mutfakta, Mike Normanın yardımcısı Fatih Yetkin taze balıklardan marine balık (çiğ balık) hazırlıyor. Taze çiğ balık filetosunun üzerine limon sıkıyor. Limon balığın etini öldürüyor. Sonra limonu süzerek üzerine zeytinyağı döküyor. Şu mevsimde sardalye, levrek ve mersinbalığından yaptığı üç farklı marine balığın tadı pek güzel oluyor. Sunset Marinein mutfağı zengin. Ana yemekler olarak, patatese sarılı levrek fileto, Toskana usulü deniz mahsulleri türlüsü, İspanyol usulü deniz mahsulleri paella (safranlı pilav üzeri deniz ürünleri), bezelyeli risotto üzerinde ızgara karides, kağıtta spagetti üzerine deniz mahsulleri özel yemekleri.Et yemekleri olarak risotto üzerine dana kaburga (teriyaki), dana pirzola, ızgara ördek, kuzu külbastı yapıyorlar.Asma yaprağında sardalye, levrek, kılıç, somon, Fas usulü tavuk göğsü ise ızgara çeşitleri.İri bir dolma şeklinde sundukları ılık lor peynirli tel kadayıf tatlıları hem orijinal hem lezzetli.Saydığım bu yemeklerin tabakları 15 milyon ile 28 milyon lira arasında. Faturada Doluca Kavın şişesine 48 milyon lira yazıyorlar.Denizin kenarında doğru dürüst bir yemek yemek, akşamüzeri günbatımının, ilerleyen saatlerde Boğazın zevkini yaşamak istiyorsanız ve imkanınız var ise (En önemlisi de bu... Kimimizin parası yok. Kimimizin vakti yok. Kimimizin ise parası ve vakti var da, sağlığı yok!) Sunset Marinee gidin. Lokantaya motor ile gidip gelme keyfi de bir başka oluyor. Mutfakta seçenek çok