Pazar Böyle lokantalara ihtiyaç var

Böyle lokantalara ihtiyaç var

25.12.2005 - 00:00 | Son Güncellenme:

Antalya'daki Club 29 artık Club Arma olmuş. Salonun dekoru, masaların örtüsü, düzeni aynı çizgide kalmış

Böyle lokantalara ihtiyaç var

Ben Antalya'ya gidince gerçek olduğunu gördüm. Antalya'da güneşi görünce, Kaleiçi'ne giderek eski limanındaki kahvelerden birinde çay içmeye niyetlendik.Ben Kaleiçi'ndeki dar yollarda yürümekten pek hoşlanırım. Karımla birlikte caddeden aşağıya yürümeye başladık. Aaaa, o da nesi... Bütün yolların sağı solu, duvar dipleri işportacı dükkanı olmuş... En ucuzundan... Bu kadar düşük kalite mal olamaz.Antalya'da az da olsa yabancı turist var. Hem de kış turisti orta ve üst gelir grubundaki turist. Alışveriş etmekten hoşlanan turist... İyi de, buralara gelip ne alsın? İşte onun için dükkan sahipleri birbiriyle tavla oynuyor. Yılın bu aylarında ülkenin birçok bölgesinde yağmur, fırtına, karla boğuşan insanlar, Antalya'da güneşlenen veya denize giren turistlerin gazetelerde yayımlanan fotoğraflarına inanamıyor. Eski limana indik. Lokantaların, kahvelerin çoğu kapanmış. Açık olanlar ise sinek avlıyor. Açık ama tek müşterisi olmayan balıkçı lokantasının kapısında bekleyen garsona "Ne oldu da böyle oldu?" diye sorduk. Sadece "Burası öldü ağabeycim" dedi.Antalya'nın bu karakteristik ve en güzel bölgesini canlandırmak belediyenin sorumluluğudur. Alaaddin Yüksel valimiz ile Menderes Türel başkanımız bu işe öncelikle el atmalı. Turist Kaleiçi'ne gitmez görmezse Antalya'ya geldiğini nasıl anlar? Kaleiçi'nde içimiz karardı. Ötede Club 29 vardı. Oraya geçtik.Zeynep ve Metin Fadıllıoğlu bu lokantayı uzun yıllar işletmişti. Konumu çok güzeldir. Önündeki balkondan hem eski liman hem arkadaki kale hem ilerideki dağlar görülür. Lokantanın ismi değişmiş, Club Arma olmuş. Servis elemanları akşam müşterileri için lokantada hazırlık yapıyor. Lokantanın önündeki balkondaki masalarda güneşin keyfini çıkaranlar var.Bizim için de bir masa çıkardılar. Üzerine beyaz örtü örttüler. Balkonda oturduk. Kaleiçi'nde içimiz karardı Geçen yılın haziran ayından bu yana lokantayı Hasan Yılmaz ve Murat Altınpınar'ın Antalya Balıkevi grubu işletiyormuş. Lokantanın aşçıbaşısı, Club 29'dan beri mutfak sorumluluğunu taşıyan Bolulu Raif Kahraman usta. Yönetim sorumlusu Diyarbakırlı İrfan Ezdi isminde dinamik, sempatik bir genç. Listedeki fırınlanmış Pekin ördeği, dilbalığı moniyer, ızgara grida balığı, lagos balığı osso buco dikkatimizi çekti. Aşçıbaşı ile sohbet ettik. "Bizim çilekli milföyümüzle kestaneli parfemiz de çok lezzetlidir" dedi.Ayrılırken lokantanın içini ve mutfağı dolaştık. Antalya'nın böyle doğru dürüst lokantalara ihtiyacı var.Yabancıların geldiği bir şehirde bu tür lokantalar turistin otelden çıkıp şehre gelmesini, Türk mutfağını sevmesini teşvik eder. Türk mutfağını sevdirecek