Pazar “Bu otel restoranı hiç kasıntı değil”

“Bu otel restoranı hiç kasıntı değil”

21.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çukurcuma’daki Corinne Otel’e bağlı Corinne Restaurant’ın müdürü Kartal Bozacıoğlu: “Biz herkese ev havasında diye anlatıyoruz. Çünkü otel restoranları her zaman korkutur insanları ama biz buranın kasıntı bir yer olmasını istemiyoruz”

“Bu otel restoranı hiç kasıntı değil”

Bir zamanlar “Binbir Gece”nin Şehrazat’ının, “Yılan Hikayesi”nin Memoli’sinin oturduğu Çukurcuma’daki bina artık butik otel. Dizi ve film platosu olarak kullanılan bina restore edilerek Corinne Otel’e dönüştü.

Haberin Devamı

Porsiyonlar çok dolgun

Otelin hemen yanında ise Corinne Restaurant var. Burası otele bağlı bir restoran ama otel müdürü Kartal Bozacıoğlu, “Aslında burası normal otel restoranlarından farklı. Çünkü mümkün olduğunca otel ve yiyecek-içecek kısmını birbirinden ayrı tutmaya çalışıyoruz. Otelin içinde değil, yanında olmamız sebebiyle de pek otel restoranı imajında değiliz” diyor.

Restoranın mutfağı için ilk olarak pizza fırını yapmak üzere yola çıkılmış ancak daha sonra taş fırın yapmaya karar vermişler. Konya’dan özel olarak getirttikleri ustalarla birlikte 1.5 metrelik etli ekmekler, pideler yapmaya başlamışlar ve şimdi en çok tercih edilen çeşitleri olmuş. Ayrıca pizza, kendi yaptıkları makarnalar, etini kendilerinin çektiği Çukurcuma köfte (22 lira), sacda yaptıkları

Haberin Devamı

kuzu (37 lira) veya deniz mahsullü (37 lira) kavurma, közlenmiş patlıcan çorbası (15 lira) gibi birçok yemek çeşidi var.

Bir de topik, patlıcan salatası, Girit ezmesi gibi 14 çeşit mezeden oluşan bir serpme meze tabakları (55 lira) ile tatlılarda tiramisuda (15 lira) iddialılar.

Mekanın eli bol. Hatta açıldıklarından beri misafirlerden gelen tek eleştiri de bu yönde olmuş: “Porsiyonlar çok dolu, bitiremiyoruz!”. Kullandıkları malzemelerin çoğu yöresel; tereyağı ve peynirler Konya’dan, zeytinyağı Balıkesir Gömeç’ten geliyor. Sebze ve meyveler de taze alınıyor, balıklar balık pazarından aynı şekilde...

Restoranda kahvaltı 7.00-10.00 arasında yarı açık büfe yarı alakart olarak sunuluyor. Pazarları ise 12.30’a kadar devam ediyor.

DJ performansı var

İçeceklerde ağırlık şarapta. Zaten mekanın hatırı sayılır bir şarap köşesi var; üç metrelik bir büfeden oluşuyor. Şarap seçiminde yerli markalara destek vermeye çalışıyorlar. Kadeh olarak

6 çeşit beyaz, 6 çeşit kırmızı şarap verebiliyorlar. Kadeh fiyatları 14 ile 20 lira, şişe fiyatları ise 65 ile 210 lira arasında değişiyor. Bu köşede bir de blogger’larla işbirliği yaparak “tadım geceleri” düzenliyorlar.

Mekanda cuma-cumartesi saat 22.00’den sonra DJ performansı oluyor ve gece 2.00’ye kadar sürüyor. Bunun haricinde özel davet, doğum günü gibi organizayonlar da yapıyorlar.

Haberin Devamı

Turistler ağırlıkta

Restoranın Çukurcuma’da olmasının da etkisiyle misafirleri ağrılıklı olarak yabancı. Yerli misafirleri ise binanın önceden dizi ve film platosu olması, Cihangir’e yakın olması ve otelin diğer yanında bulunan sanat galerileri dolayısıyla daha çok sanatçılar oluşturuyormuş. Mesela “Yılan Hikayesi”nde Zeyno’yu oynayan Meltem Cumbul ya da sanat galerilerinde sergi açan Güven Kıraç mekanın müdavimlerinden.
Ahşap ağırlıklı dekorasyonda çiniler özel yaptırılmış, eski tuğlalar, renkli camlar kullanılmış. Bozacıoğlu, “Biz herkese ev havasında diye anlatıyoruz. Çünkü otel restoranları korkutur insanları. Ama biz buranın kasıntı bir yer olmasını istemiyoruz. Fiyatlarımız da daha uygun” diyor.