Pazar Bu yaz greyfurt, nane ve karpuz kokacağız

Bu yaz greyfurt, nane ve karpuz kokacağız

30.03.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Meyvelerin tatlı ve ferahlatıcı kokusu yaz parfümlerinde. Kadınlarda mandalina, greyfurt ve karpuz, erkeklerde ise yosun ve nane kokuları ağırlıkta. Calvin Klein’ın üniseks parfümlerindeyse karpuz ve salatalık kokusu var

Bu yaz greyfurt, nane ve karpuz kokacağız

Baharın taze çiçekleri ve yazın olgun meyveleri şişelendi. İlkbahar-yaz aylarının kadın parfümlerindeki hakim ruh hali çocuksuluk. Narenciye çiçekleri ve meyveleri neredeyse tüm kadın parfümlerinin ortak kokusu. Sıcak havada parfüm kullanmaktan hoşlanmayanlar ise body splash’lerle serinleyebilir.
Esans oranı düşük su ve alkolle hafifletilmiş splash’ler bu yazın gözdeleri. Marc Jacobs ve Carolina Herrera’nın ürünleri dikkat çekenler arasında. Bu ferah splash’leri vücudunuza püskürterek hem serinleyebilir hem de fesleğen, armut veya greyfurt kokabilirsiniz. Her ne kadar meyveler parfümlerin hakim kokusu olsa da Gucci by Gucci ve Tom Ford’un Black Orchid’inde baharat kokusu daha baskın.
Erkek parfümlerinde ferahlık hissi denizden geliyor. Türleri farklı olsa da deniz yosunu kullanılan temel ürünlerden. Ayrıca pek çoğu artık bir klasik olan sandal ağacı ile zenginleştirilmiş. Calvin Klein One Summer diğerlerinden içeriğiyle ayrılıyor. Hem kadın hem de erkekler için üretilmiş bu üniseks koku karpuz ve greyfurt gibi meyveler içeriyor.   

Haberin Devamı

Eleştirmenler maskülen buldu

Gucci by Gucci meyve ve çiçek dolu bir parfüm. Ahududu, guava, nilüfer, portakal çiçeği, bal ve misk kokularını içeriyor. Aynı zamanda hakim bir paçuli kokusuna sahip. Bu nedenle pek çok parfüm eleştirmeni bu kokuyu maskülen buluyor.

“Barbie’nin süreceği” karpuzlu Juicy Couture  

İşte bir meyve dolu parfüm daha: Juicy Couture. Bu parfümün hakim meyvesi karpuz. Mandalina, yaban gülü ve yeşil elma kokuları vanilya, paçuli gibi kokularla harmanlanmış. Juicy Couture markasının tasarımcıları bu parfümü “Barbie’nin süreceği bir koku” olarak tanımlıyor. 

Greyfurt, armut ve fesleğen kokulu

Marc Jacobs’ın yeni Splash Collection’ı rengarenk şişeleriyle bu yazın ruhunu özetliyor: Hafif ve canlı. Bunlar greyfurt, fesleğen ve armut olmak üzere üç farklı kokudan oluşuyor. Beraber ve ayrı ayrı kullanabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Lüks duygular...

Tom Ford Black Orchid’in  içeriğindeki mandalina, yasemin, bergamot, paçuli, sandal ağacı ve vanilya aromaları içinizi ısıtıyor. Parfümün siyah kristalden şişesi ise içinizdeki lüks duygusunu okşuyor.

Genç, modern, enerjik ve kentli

Burberry’nin tasarımcısı Cristopher Bailey, The Beat’i “Genç, modern, enerjik ve kentli” olarak tanımlıyor. Meyve ile odunsu kokuların karışımından oluşuyor.   

New York’tan esinlendiler

Carolina Herrera 212 Splash, body splash parfümün yoğunluğundan hoşlanmayanlar için birebir. Tasarımcılar bu kokuyu hazırlarken New York’tan esinlenmiş. Bergamot ve greyfurt gibi hafif meyvelerin ağırlıkta olduğu 212 sandal ağacı ve misk de içeriyor.

Deniz kokusu

Bulgari’nin yeni kokusu Aqva Pour Homme Marine içindeki yosun özlerinden gelen bir tazeliğe sahip. Hakim olan deniz kokusuna greyfurt ve çiçek yağlarıyla sıcaklık kazandırılmış.

Tatlı kokular içeriyor

Issey Miyake her yıl olduğu gibi bu yıl da yaza özel bir parfüm çıkarıyor. L’Eau d’Issey Pour Homme Summer mandalina, amber gibi tatlı kokular içeriyor. Diğer erkek parfümlerinde hakim olan deniz kokusunun aksine bu parfümde hakim koku meyve.

Soğuk bir içecek gibi

Carolina Herrera 212 Men Splash tıpkı bir içecek kutusu gibi tasarlanmış. Bu koku daha görüntüsüyle size ferahlık hissi veriyor. Zencefil ve nane kokusunun hakim olduğu bu karışımda ayrıca sandal ağacı ve bergamot da kullanılmış.

Haberin Devamı

Üniseks bir parfüm

Calvin Klein’in CK One Summer’ı hem erkek hem de kadınlar için. Bu parfüm bu yaza özel sınırlı sayıda üretiliyor. Karpuz, nane ve salatalığın yanı sıra yosun ve misk de içeriyor.

 Kendi parfümünü kendin yarat

Jo Malone hem erkekler hem de kadınlar için koku dünyasının sınırlarını genişletiyor. Markanın 14 farklı kokusu var. Bu kokuların en büyük özelliği birbiriyle uyumlu bir şekilde karışabilmeleri. Siz de bu kokuları üst üste sıkarak kendi zevkinize, kişiliğinize uygun parfümü kendiniz yaratabiliyorsunuz.
Eğer doğru karışımı bulmanın çok zor olduğunu düşünüyorsanız merak etmeyin konunun uzmanları sizi mutlu edecek kokuyu biliyor. Kokuları denetmeden önce ellerinizi vücut yağı dolu bir kaba batırıp dirseklerinize kadar masaj yapıyorlar. Bu sırada size ne tür kokulardan hoşlandığınızı soruyor ve ne tür kokuların size yakışabileceği hakkında bilgi veriyorlar. Parfümler birbiriyle karıştıkça siz hayalinizdeki kokuya biraz daha yaklaşıyorsunuz.