Pazar Cumartesi gecesi komedisi

Cumartesi gecesi komedisi

06.10.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cumartesi gecesi komedisi

Cumartesi gecesi komedisi



Cumartesi gecesi komedisi


Türkiye’de CNBC-e’de yayınlanan ama kısa bir süre önce kaldırılan Saturday Night Live (SNL, Cumartesi gecesi canlı) dünyanın en ünlü komedi şovu. Eddie Murphy, Adam Sandler, Mike Myers, Robert Downey Jr. ve David Spade gibi pek çok aktör bu programın oyuncu kadrosunda yer aldıktan sonra üne kavuştu. Şimdi bu programın bir benzeri yine cumartesi geceleri saat 21.30’da Show TV’de yayınlanıyor. "Kaymaklı Ekmek Kadayıfı" (KEK) adlı komedi şovu daha önce "A Takımı", "Televizyon Çocuğu" ve "Zaga"yı da yöneten Şafak Bakkalbaşıoğlu yönetiyor.
SNL dev bir oyuncu ve yapım kadrosuyla hazırlanıyordu. KEK’in oyuncu kadrosu yalnızca altı kişi: Zafer Algöz, Atilla Şendil, Hidayet Erinç, Binnur Kaya, Hasibe Eren ve Serkan Ercan. İlk programın sunucu konuğu Memet Ali Alabora’ydı. Tıpkı SNL’deki "musical guestöler gibi bir müzik grubu da canlı olarak çalıyor programda. İlk programda Athena çaldı.
KEK’in skeçlerini yazan ekip üç kişiden oluşuyor. Daha önce "Zaga", Levent Kırca Tiyatrosu, "Beyaz Show" ve "Kaçış Planı"na yazarlık yapan İlker Arslan, Murat Toklucu ve Gürcan Türeci. Ama hem oyunculardan hem de Vedat Özdemiroğlu gibi mizahçılardan yardım alınıyor. Genç yeteneklerden de destek bekliyorlar. Bakkalbaşıoğlu ve Zafer Algöz, KEK’in yeni bir komedi anlayışı getireceğine ve şans verilirse tutacağına inanıyorlar.

Bu programı Saturday Night Live’dan yola çıkarak hazırladınız, değil mi?
Şafak Bakkalbaşıoğlu: Evet. Ama o çok büyük bir prodüksiyon. 20-25 kişilik yazar grubu ve bir sürü yönetmeni var. Bizim de o kalitede yapmamız için öyle bir ekip gerekiyor. Ama biz böyle bir şey yapsak yöneticiler "Çok masraflı bir program" derdi. Bence değil.

Sizce SNL’in farkı neydi diğer şovlardan da tüm dünyada tuttu?
Zafer Algöz: Oradaki oyuncuların kompleksleri yok. Samimiyet var. Jim Carrey, Madonna bile çıkıp kendileriyle dalga geçiyor. Program böyle olunca izleyici de bu akşam kim konuk olacak diye düşünüyor. Orkestra da çok önemli.

KEK’in farkı ne ?
Z.A.: Farklı bir komedi tarzı sunmak istiyoruz. Levent Kırca ve Hamdi Alkan’ın tarzından farklı ama. Oynayış tarzımız farklı. Komedi bir basket takımı gibi profesyonel bir ekiple oynanmalı. Bir stil yakalanmalı. Yeni yeteneklere de köşe ayırmak istiyoruz.

Şafak bey bu, yeni yapım şirketiniz BBO’nun (Bambaşka Bir Oluşum) ilk işi mi?
Ş.B.: Evet. Ama bu program Show TV’nin bize siparişi. Ben kendim "SNL gibi bir şey yapmak istiyorum" deseydim "O çok para" derlerdi. Şimdi kendileri istediler.

Acun Ilıcalı "Acun Zararda" bölümünde ne yapıyor? (Bu bölüm MTV’de yayınlanan "I Bet You Will" adlı şovu andırıyor.)
Z.A.: "Acun Zararda" çünkü sokaktaki insanlarla para ödülü üzerine iddiaya giriyor. Bir yarışma düzenleniyor. Mesela ilk bölümde iki erkeği çağırdı. "Bıyığınızı keser misiniz?" diye sordu. Parayı gitgide artıyor. Taraflardan biri para arttıkça fikrini değiştiriyor ve bıyığını kesiyor. İhale "Tamam" diyende kalıyor. Güzel olan, o kadar paraya rağmen bıyığını kesmek istemeyenlerin olması.

Yeni programda izleyeceğimiz bölümler hangileri?
Ş.B.: Gönülsüz kurtarma timi GANGUT var. Bir trafik kazası olur, ağzı sigaralı bir sürü adam, adamı kurtaracağına öldürür ya. Ağzı sigaralı, en büyük keyfi altılı ganyan olan eğitimsiz adamları AKUT gibi giydirdiğimizi düşünün. Ama bizim hiçbir şeyi yermek, mesaj vermek gibi bir amacımız yok. Bir de Hindi Ablalar olacak. Varoşta yaşayan iki ablanın balkon konuşmaları. O konuşmalar bir süre sonra kulağı tırmalayan bir sese dönüşür. Bizimki de öyle bitecek, "glu glu glu" diye.
Z.A.: "Soru Kadını Belkıs" serisi başlıyor bu hafta. Bir manken oynayacak ve tek bir soru soracak sevgilisine hep: "Nerdeydin?" Ayrıca TV dünyasının popüler programlarını yapacağız. "Film Gibi"yi, "Hayatım Roman" diye yapacağız. Bu programlar son derece yüksek reyting alan programlar tabii. Biz onlardaki eğlenceli yanları alacağız.

Saturday Night Live’da Madonna, Jim Carrey gibi dünyaca ünlü konuklar komplekse kapılmadan küçük rollerde oynuyor. Sizin ünlü Türk konuklarınız kapris de yapacaktır şimdi...
Şafak Bakkalbaşıoğlu: Olacak tabii. Adam "Bir-iki program geçsin, tutsun, ben ondan sonra geleyim" diyor. Kendisini korumak istiyor. Şarkıcıyı konuk aldığında diyor ki, "Bir tek ben olayım, başka şarkıcı istemem, dört şarkıdan da aşağı okumam". O zaman programa gelmesin.

SNL’in geniş bir kadrosu var. Sizin oyuncu kadronuz altı kişi. Yeterli mi?
Ş.B.: Başlangıç için yeterli. Tiyatroda, dizide oynayanlar da biz destek veriyor. Memet Ali Alabora ve Güven Kıraç geldi önce. Her oyuncunun değişik tip oynama arzusu vardır.
Bu program bunu gerçekleştiriyor.

Programın ismini kim buldu?
Ş.B: Yapım ve yönetim ekibi. Tatlı krizim tuttuğunda bulduk. Kaymaklı ekmek kadayıfı maço bir tatlıdır ya. Ağırdır ama çatalı batırınca şerbetini bırakıverir. Çok klasik bir tatlı. Hem enerji veriyor hem sağlığa zararlı. Sağlığa zararlı işler yapmak istiyorum ben. Bu tatlı şimdi tüm bunları taşıyor, hem ismi de sinir bozuyor.

İlk bölümde en sevdiğiniz skeç hangisiydi?
Ş.B.: Ben Los Dört Dallamatos Abazanos’u çok seviyorum. Rahmetli Faruk Abi ve Umarsız Kankalar da var.
Zafer Algöz: Ben de onları çok seviyorum.

Zuhal Olcay-Haluk Bilginer çifti de KEK’le aynı gün atv’de benzer bir komedi şova başladı: "Ti-Show". Onlarınkinin farkı programı Olcay-Bilginer çiftinin sunması. "Ti-Showöda her bölümde bir ünlü konuk oluyor. İlk konuk Özkan Uğur’du. Cumartesi geceleri 20.30’da yayımlanan programda "Uğursuz Günler" ve "Gelecekte İnecek Var" adlı iki sit-com ve altı skeç var. Metinleri Atilla Atalay ve Can Barslan yazıyor. İtiraf.com’un yaratıcısı Ersan Özer’in yönettiği şovun oyuncu kadrosunda Şafak Sezer, Yasemin Conka, Salih Kalyon gibi isimler var. Ti-Show’un en çekici yanlarından biri de program orkestrasının Ozan Doğulu ve Aykut Gürel’in müzik piyasasında haklı bir ün yapmış grubu Panik Atak olması.