Pazar Dijital modeller geliyor

Dijital modeller geliyor

23.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fransız lüks modaevi Balmain, son koleksiyonunu dijital modellerle tanıttı. Dünyanın ilk dijital süper modeli olan Shudu’ya katılan Margot ve Zhi, markanın “Balmain Army” projesini oluşturuyor.

Dijital modeller geliyor

Markaların reklam kampanyaları ünlü isimlerden sosyal medya influencer’larına doğru kayarken ünlü Fransız modaevi Balmain, farklı bir yol izledi ve 2018 Sonbahar koleksiyonunun ilk ayağını, dijital süper modellerden oluşan “Balmain Army” (Balmain Ordusu) ile tanıttı. Dünyanın ilk dijital süper modeli olan siyahi Shudu’ya katılan Çinli model Zhi ve Fransız model Margot’dan oluşan Balmain Army, moda endüstrisine gerçek olmayan yüzlerin yön vereceği yeni bir dönemin habercisi olarak yorumlanıyor.

Haberin Devamı

Üç boyutlu modellemeyle yüzde yüz bilgisayar ortamında üretilen Shudu’nun yaratıcısı ise moda fotoğrafçısı Cameron-James Wilson. Wilson, Shudu’yu Güney Afrikalı Prenses Barbie bebeğinden esinlenerek ve moda dünyasındaki kültürel çeşitlilik eksikliğine karşı bir tepki olarak yarattığını söylüyor. Wilson açıklayana dek Shudu’nun gerçek olmadığını ayırt edemeyen insanlar ise Shudu’nun hayran kitlesi olarak gün be gün büyümüş. Shudu’nun Instagram hesabının bugün 145 bini aşkın takipçisi bulunuyor.

Modanın geleceği

Balmain Army projesi, dijital modellerin trilyon dolarlık moda endüstrisini yakın gelecekte ele geçirip süper modellerin yerini alacağı yönündeki yorumları güçlendiriyor. Teknolojinin sunduğu olanaklar izin verdiği sürece, markaların en az gerçekleri kadar güzel ve daha az maliyetli dijital modelleri tercih etmemeleri için bir neden gözükmüyor. Bununla birlikte, dijital modellerin, günümüzün filtrelenmiş gerçeğini bir adım daha öteye taşıyarak gerçekle gerçek olmayan arasındaki sınırların gitgide belirsizleşmesine katkı sağlayacağına da şüphe yok.