Pazar "Disko tarzı partiler geri geliyor"

"Disko tarzı partiler geri geliyor"

04.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Üç gün süren parti bir adada başlayıp havaalanında bitti"

Disko tarzı partiler geri geliyor





1970 ve 80'ler, Hint ve Arap geceleri, plaj partileri... Giderek yaygınlaşan temalı partilerin birkaç yıldır ardı arkası kesilmiyor. Bu partilerin dekorasyonu, müziği, yemekleri ve içkileri seçilen temaya uygun olarak hazırlanıyor. Birinde sahneye bir şov grubu çıkarken, diğerinde barmen ve barmaid'ler sizinle dans ediyor. Organizasyon firmaları bir anda evinizi parti alanına çevirebiliyorlar. Bu partilerin kimisinde su tabancalarıyla savaşılıyor, kimisinde ise kına yakılıyor. Faturası milyarları bulan temalı partiler nasıl hazırlanıyor, bu yaz hangi partiler moda olacak? İşte yanıtları...

Elif Edes (Masa'nın sahibi)
Partilerin de bir modası var. Geçtiğimiz yıllarda Bollywood partileri popülerdi mesela. Disko tarzı geri geliyor. Dans temalı partiler ağırlık kazanacak.
Masa'da düzenlenen partilerde 1970 ve 80'lerin müzikleri, Ajda parçaları isteniyor. 70 ve 80'ler partisinde gecenin temasına uygun eski filmler ve eski klipler gösteriyoruz.
Partiler için dekorasyonu değiştirmiyoruz. Çünkü Masa'nın dekorasyonu kitsch. 70 ve 80'ler konseptine uyuyor. Parti dekorasyonu için gereken malzemeyi Tahtakale'den, Kapalıçarşı'dan ve yurtdışından temin ediyorum. Mekanda bulunan otriş, kelebek gibi aksesuvarlar da kullanılıyor.
Masa'da sadece kadınlar için yaptığımız bekarlığa veda partilerinde dansçı veya zenne getirtiyoruz.
Çalıştığımız firmaya partinin hangi tarz olduğunu söylüyoruz. Onlar da o tarz müzikte donanımlı olan DJ'lerini yolluyorlar.
Masa'daki partilerin kişi başı fiyatı içki ve yemek servisine bağlı olarak 50 milyon ile 150 milyon lira arasında değişiyor.

Salih Saka (S&S Music Maker)
22 yılda 90 konsept parti düzenledim.
Vale servisi, bodyguard, yemek, içki, dekor, ses, ışık, müzik, fotoğraf, video, sahne performansları, jeneratör gibi gerekli her detayı organize ediyorum.
Profesyonel bar ekibimiz gözde içkileri hazırlıyor. Çağrıldığımız partiye kendi bar tezgahımız ve ekipmanımızla gidiyoruz.
Ev partileri çok moda. Son trend diskotek havası. 1970'ler geri döndü. Herkes disko ve funk müzikler eşliğinde, dans eden barmen ve barmaid'lerle aynalı küre altında eğleniyor. Bu partilerin maliyeti de uygun.
Partiye göre organizasyona aylar öncesinden başlıyoruz. Ekibim en az sekiz kişilik, bu sayı 120'ye kadar çıkıyor.
En çok katılım bir ev partisine oldu. Partinin davetiyesi yüzünden yeni bir kulüp açılıyor sandılar. Davet edilen konukların dışında çok sayıda misafir vardı. Çoğu şey gece kulübü havasındaydı. Gelenlerin birçoğu davet sahibini dahi görememişti.
Bizi en çok zorlayan parti üç gün sürdü. 12 değişik noktada içki, müzik ve yemek servisi yapıldı. Cuma akşamı bir adada başlayıp pazar akşamı Yeşilköy Havaalanı'nda bitti. Uçak ve teknelerde de müzik, içki ve yemek servisi vardı.
Konsept partiler ucu açık organizasyonlar. 500 dolardan başlayıp 50 bin dolara hatta daha üstüne de çıkabiliyor.

Ferhan Kaya (Alchera'nın halkla ilişkiler müdürü)
Çingeneler Zamanı partisi, Siyah&Beyaz Geceler en kalabalık etkinliklerdi. Geçtiğimiz hafta yapılan Hint gecesi de büyük ilgi gördü. 200 kişinin katıldığı gecenin Hint yemeklerinden oluşan bir mönüsü vardı. Konuklarımızdan bazıları Hint kınası yaktırdı. Etnik-elektronik Hint ezgilerinin çaldığı geceye Hint giysileriyle katılanlar oldu.
Konsept partiler için gereken malzemeleri Tahtakale, Feneryolu ve Nişantaşı'ndan alıyoruz. Çalışanlarımız için kıyafetler de kiralıyoruz.
9 Nisan Cuma gecesi, Grup Rikacha ile Küba Gecesi düzenleyeceğiz.
Bu gecelerin fiyatları 15 milyon liradan başlayıp 35 milyon liraya kadar çıkıyor.

Tolga Sezgin (Akademi 14, Cahide 15, Avantgarde'ın işletmecisi)
Beach partiler için mekana deniz kumu döktürdük, palmiyeler getirtik.
Geçen yıl yaptığımız Hint gecesinde Hintli kızlar ve dansçılar vardı. Yılan dans ettiren bir adam aradık ama bulamadık.
Akademi 14'te bir beach parti yaptık. Bu partiye sadece bermudayla gelenleri aldık.
Partilerimize 15 kişiden oluşan şov grubumuz katılıyordu. Partiler için gerekenleri Milano ve Amerika'da çalıştığımız şirketlerden sipariş ediyorduk.
Herkes kıştan o kadar nasibini aldı ki sanırım yine beach partiler moda olacak.
Parti düzenlemek 4-5 milyarı buluyor.
İzzet Çapa bu işin suyunun çıktığını düşündüğü için artık konsept partiler düzenlemek istemiyor.

Umut Ersoy (Neo ve Love'ın işletmecisi)
Dört yıldır konsept partiler düzenliyoruz.
En kalabalık parti olan Moulin Rouge gecesinde şovmenlerimiz filmdeki dans sahnelerini canlandırdı.
Müşterilerimizi Rabbit Pop Star partisine çağırırken papyon takmalarını istedik. Birçoğu da papyonla geldi.
Bonus gecesinde renkli peruklar ve eski model gözlükler dağıttık. Cadılar Bayramı gecesinde barkovizyondan Freddy'nin filmleri gösterildi. Dekorasyonda keten ipler ve sokaktan topladığımız yaprakları kullandık. Bir makyöz müşterilerin makyajlarını yaptı.
Geçen yaz yaptığımız plaj partisinde inşaat malzemeleri satan bir firmadan kum aldık. Bu parti için elektrik aksamını da kapladık. Çünkü müşteriler verdiğimiz su tabancalarıyla eğlendi.
En büyük ilgi Ajda Pekkan ve Sezen Aksu gecelerine.
Eminönü civarından maskeler, peruklar ve gözlükler alıyoruz. Dansçılar ve çalışanlar Beyoğlu'ndan kiralanan kostümleri giyiyor.
Birebir Show ekibiyle çalışıyoruz.

Elif Erdost (Babylon'un halkla ilişkiler müdürü)
İki yıl içinde birçok parti yaptık. Geçen yıl yaptığımız Bollywood, Arabic Nights ve All These But Goldies partilerinin biletleri günler öncesinden tükendi.
Bollywood partisinde renkli fenerler ve Doğu esintili kumaşlar kullandık. DJ bölümünü odacık haline getirip önünde tütsü ve mumlar yaktık. Barın üstüne meyve ve hurma koyduk. Arap gecelerinde yerlere oturulabilmesi için renkli yastıklar koyuyoruz.
Eğer bu partilere kalabalık bir arkadaş grubu geliyorsa mutlaka o konsepte uygun kıyafet giyiyorlar.
1980'ler gecelerinde bu döneme ait klipler gösteriyoruz. Tüm duvarları 80'lerin sanatçılarının afişleri ve büyütülmüş fotoğrafları ile kaplıyoruz. Aynalı toplar asıyoruz. Eski 45'likler partisinde barkovizyonda eski Türk filmleri ve klipleri gösteriliyor.
Alışverişi Eminönü, Mısır Çarşısı gibi yerlerden yapıyoruz.
8-9 Nisan tarihlerinde Hint kökenli bir grup Bollywood konseri verecek. 15 Nisan'da ise All These But Goldies partisi var.
Biletler 15 ile 25 milyon lira arasında değişiyor.