Pazar Doğal ve sağlıklı yiyeceklerin adresi

Doğal ve sağlıklı yiyeceklerin adresi

26.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trump Alışveriş Merkezi’nde açılan Cadde’nin renkli mekanlarından biri olan Plus Kitchen, sağlıklı ve doğal ürünlerle beslenmek isteyenlere lezzetli seçenekler sunuyor

Doğal ve sağlıklı yiyeceklerin adresi

Geçtiğimiz günlerde Trump Alışveriş Merkezi’nin üst katında restoran ve kafelerin yer aldığı Cadde açıldı. Buradaki mekanlardan biri de sağlıklı beslenmek isteyenlerin uğrak noktası olmaya aday Plus Kitchen oldu.
Plus Kitchen’a girince dekorasyonda yeşil tonların ve ahşabın ağırlıkta olduğu ferah
bir mekanla karşılaşıyorsunuz. Ahşap parkeler ile tepsi ve raflar daha önce Ege’de evlerde kullanılan eski ahşap malzemelerle tasarlanmış. Yiyeceklerin sunulduğu cam kavanozlar, tahta kaşıklar ve çantaya dönüşebilen bez mendillerin ise hepsi geri dönüşümlü. Torbaya dönüştürebileceğiniz yeşil mendilleri zevkinize göre katlayabilmeniz için yönlendirici kartlar da var burada. Dükkanın ortasındaki masada ise eskiden anneannelerin kullandığı emaye kaplar; termoslar; cam kavanozları lamba olarak değerlendirmeyi sağlayan aparatlar; Ege’den gelen zeytinler, zeytinyağları ve ücretsiz alabileceğiniz bitki tohumları var. Kısaca burada her şeyin sağlıklı ve geri dönüşümlü olmasına dikkat edilmiş.

Köz patlıcanlı çorba favori
Self servis sistemle çalışan mekanda vakumlu cam kavanozlarda sunulan dürümler, salatalar, mezeler, çorbalar, tatlılar iştahı kabartıyor. Raflara yöneldiğinizde sizi karşılayan lezzetli çorbalar oluyor. Özel bir tarifle hazırlanan köz patlıcanlı çorba ise müşterilerin şimdiden favorisi olmuş.
Diğer öne çıkanlar ise kapari, ton balığı, ceviz, kuru incir, çeri domates ve yeşilliklerle hazırlanıp üç farklı sosla sunulan yeşil salata; agave şurubuyla yapılan irmik tatlısı; küçük şişlerde domates ve yeşilliklerle servis edilen mozarella kahvaltı; yoğurtlu granola parfe; çilekli, fesleğenli limonata ve geleneksel tatlara kendi yorumlarını kattıkları kuru kayısılı kısır; dereotsuz, tereyağlı haydari.
Burada doğal ürünlerin kullanılması akla “Acaba yiyecekler organik mi?” sorusunu getirebilir. Aşçı Derya Gürsu bu soruyu şöyle yanıtlıyor: “Türkiye’de organik tarım ürünü bulmak zor. Biz tüm meyve ve sebzeleri Beykoz’daki bahçelerden alıyoruz. O nedenle bizde sadece doğal ürünler yer alıyor.”
Tüm yiyeceklerin üzerinde içindeki malzemelerin, kalori miktarının yazılı olduğu minik bir etiket bulunuyor.
Kalorisi 500’leri bulan yiyecekleri gördüğünüzde biraz şaşırabilirsiniz ama en azından içlerindeki tüm malzemelerin doğal olduğunu bileceksiniz.

Haberin Devamı

Sadakat kartıyla bir öğün bedava

Geri dönüşüm konseptiyle hareket eden Plus Kitchen’da müşterileri daha duyarlı olmaya teşvik etmek adına “Sadakat Kart” uygulaması da var. Eğer yediğiniz öğünün cam kabını almayıp mekanda bırakırsanız ve bunu dokuz defa yapıp kartınıza işletirseniz, mekan bir öğünü size ücretsiz seçme hakkı tanıyor. Ayrıca ücretsiz tohumları isminizi yazdığınız kavanozlara ekip burada roka, fesleğen büyütebilirsiniz. Eğer hafif bir
öğün hazırlamak isterseniz Derya Gürsu’ya ait; yoğurt, granola (fındık, susam, kaju,
kuru üzümle hazırlayabilirsiniz), bal, çilek
ve kiviyle yapılan granola parfe tarifini deneyebilirsiniz.