Pazar Dondurma timi iş başında

Dondurma timi iş başında

19.09.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Yazın vazgeçilmezi dondurmayı Bodrum’un meşhur mandalinasıyla buluşturan Bodrum Dondurmacısı, su üstü dondurma timi ile denizde, bisiklet ekibiyle karada dondurma keyfi yaşatıyor.

Dondurma timi iş başında

31 yıl önce, elektrik olmayan ortamda, doğayla ve sıcakla mücadele ederek dondurma satışı organize eden iş insanı Kaan Toker’in 2017’de bir aile şirketi olarak kurduğu Bodrum Dondurmacısı, kışın özenle toplanarak suyu sıkıldıktan sonra özel gıda poşetlerinde muhafaza edilen mandalinalardan lezzetli dondurmalar üretiyor. Aynı zamanda Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi olan Toker, kendine has özel bir aromaya sahip Bodrum mandalinasının korunması ve küresel çapta talep görmesi için de çağrıda bulunuyor: “Ben kendi imkanlarımla Bodrum Yarımadası’nda mandalinalı dondurmaya ulaşılabilmesini sağladım, bundan sonrası gerek ulusal gerek uluslararası pazarlarda Bodrum Mandalinası’ndan üretilmiş ürünlere ulaşılmasını sağlamak. Bunun için yurtiçi ve yurtdışında güçlü satış ağı olan firmaların Bodrum mandalinasını kullanarak ürün çıkartmaları ve pazarlarında arza sunmaları gerekir. İşte bu gerçekleştiğinde Bodrum Mandalinası kurtulur.”

Bodrum Dondurmacısı, meşhur mandalina dondurmasının yanı sıra ünü Çin’e ulaşan Antivrs dondurmanın da üreticisi. Bağışıklığın önem kazandığı pandemi döneminde laboratuvar çalışmalarıyla geliştirilen özel bir formüle sahip olan Antivrs dondurmada zencefil, zerdeçal, meyan kökü, tarçın, karanfil, kırmızı pancar, zeytin yaprağı, keçi boynuzu, kudret narı ve kekik bitkilerinin ekstratları kullanılıyor.

Haberin Devamı

Süngerciliğin yaşayan efsanesi rol aldı

Bodrum’dan Gökova’ya, Marmaris ve Fethiye’ye kadar cankurtaran, balıkadam ve dalgıç eğitimli, 3 dil bilen dondurmacılarla 1124 kilometrelik kıyı Bodrum’dan Gökova’ya, Marmaris ve Fethiye’ye kadar cankurtaran, balıkadam ve dalgıç eğitimli, 3 dil bilen dondurmacılarla 1124 kilometrelik kıyı şeridinde hizmet veren Bodrum Dondurmacısı’nın tanıtım videosunda Bodrum süngerciliğinin yaşayan efsanesi, aynı zamanda UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi adayı ilk Türk deniz adamı Aksona Mehmet de yer alıyor.