Pazar Dünyanın en iyileri

Dünyanın en iyileri

06.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Lüks stil dergisi Robb Report haziran sayısında “Dünyanın En İyileri”ne yer verdi. Listede özel uçaklar, mücevherler, lüks oteller ve tekneler de var...

Dünyanın en iyileri

6,8 milyon dolarlık uçak
Beechcraft’ın “King Air 350i” modeli, sekiz kişilik yolcu kabinine sahip. Kabinde kişisel ekranlar, her koltukta dijital ses sistemi ve iPod gibi cihazlar için dahili uydu radyosu ve medya sistemi var. Koltuklar istenildiği gibi düzenlenebiliyor. 350i uygun hava koşullarında 9100 metreye kadar çıkabiliyor, hiç durmadan 1700 mil gidebiliyor. Fiyatı 6,8 milyon dolar civarında.

Sessiz ve konforlu
İtalyan yapımı “Piaggio P180 Avanti II”nin en cazip yanı sessiz çalışması. Bunun nedeni ise motorların arka kanada yerleştirilmiş olması. Avanti II aynı zamanda tek pilotla kumanda edilebiliyor. Dokuz yolcu kapasiteli uçak saatte 463 mile ulaşan hızıyla New York’tan Şikago’ya ya da Miami’ye hiç durmadan uçabiliyor. Tam donanımlı Avanti II’nin satış fiyatı ortalama 7,2 milyon dolar.

Ek ücret ödeyerek özellikleri artırılabiliyor
Audemars Piguet’nin “Jules Audemars Chronometer” model saatinin kompleks tasarımı ve kronometresi dikkat çekiyor. Bu, şirketin 2006’da tanıttığı yeni saat maşasıyla birlikte piyasaya sürdüğü üçüncü modeli. Saat maşası -sarkacın sekteli hareketine uyumlu olarak enerji salan küçük düzenek- neredeyse her mekanik saatte kullanılan geleneksel çapa tasarımından farklı bir stile sahip. Fiyatı 370 bin dolardan başlıyor. Ek ücret ödeyerek saatin özelliklerini artırabilirsiniz.

2,5 saniyede 100 km hıza ulaşıyor
Dört turbo ve 16 silindirli dev bir motora sahip “Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport”un, maksimum hızı 407 km/s’e ulaşıyor. 100 kilometre hıza ise 2,5 saniyede varıyor. Karbon fiberden üretilen 17 kilo ağırlığındaki tavanı çıkarılabiliyor. Bugatti Veyron’un direksiyonu ağır, süspansiyon ise sert ancak sinirlerinizi bozacak kadar değil. Çift debriyajlı 7 ileri şanzıman sayesinde vites geçişlerini hissetmiyorsunuz bile. Dört çeker sistemiyle araç her hızda dengesini kaybetmeden virajları alıyor. Bugatti, 2 milyon dolar olan bu Grand Sport modelinden geçen yıl
30 sipariş aldı; 2011 yılına kadar da 150 otomobil üretmeyi planlıyor.

Phulay Bay’de Ritz-Carlton Reserve
Tayland’ın Krabi Adası’ndaki Phulay Bay tatil beldesinde bulunan yaklaşık 100 milyon dolar maliyetindeki Ritz-Carlton Reserve, 54 villadan oluşuyor. Bu çevre dostu butik tatil köyü servis, yemek ve konaklama açısından diğer Ritz-Carlton otellerini geride bırakmayı ve çevreyle bütünleşmeyi amaçlıyor. Otelde tik ağacı sık kullanıldı. Avlu duvarları mor, pencereler Fas stiline sahip. Tasarım Taylandlı mimar Lek Bunnag’a ait. Villaların içinde
4 metreye 6 metre ölçülerinde yataklardan, dev küvetlere kadar her şey alışılandan çok daha büyük ölçülerde. Burada konaklamanın bir gecelik kişi başı bedeli 600-2000 dolar arasında.

Chopard’dan hayvan temalı koleksiyon
Chopard bu yıl 150’nci yaşını kutlarken değerli ve yarı değerli taşlardan, hayvan temalı, 150 sıra dışı tasarıma imza atıyor. “Animal World” adlı koleksiyonda yırtıcı hayvanlar yerine, zürafa ve maymun gibi sevimli hayvanların esprili tasarımları yer alıyor. Koleksiyonda 50 binden fazla değerli taş ve elmas yer alıyor. Kahverengi elmastan bir çift maymunu dallardan sarkıp turuncu-kırmızı safirden mangolara ulaşmaya çalışırken gösteren tasarım ise favori parçalardan.

Yazlık villa gibi yat
İtalya’daki Azimut tersanesi, 40’ıncı yılları onuruna 30 metrelik “Azimut Leonardo 100” model yatı tasarladı. Yat, yazlık evleri andıran ferah yaşam alanlarına sahip.
29 deniz mili hızla yol alabilen yatın modern iç ve dış tasarımı ise Stefano Righini’ye ait. Kıç tarafında jakuzi ve şezlongların bulunduğu bir alan, ön tarafta ise yastıklı oturma alanları, yemek masası ve cam gölgelikle korunan ikinci kumanda merkezi yer alıyor. Güneşlenmek isteyenlerin mekanı ise pruvadaki ana güverte. Yatın salonu zebra ağacı doğramalar, fildişi ve krem rengi mobilyalar,
tik ağacı döşemelerle donatılmış. Leonardo 100’ün dört kamarasında sekiz yolcu rahatça konaklayabiliyor. Yatın fiyatı
10,5 milyon dolardan başlıyor.