Pazar Efsanevi program el değiştirdi

Efsanevi program el değiştirdi

07.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ünlü şovmen Jay Leno 17 yıldır sürdürdüğü komedi-sohbet programı “Tonight Show”a veda etti. Amerikan televizyon dünyasının simgesi olan programı artık Conan O’Brien sunacak

Efsanevi program el değiştirdi

Tam 3 bin 775 defa yayına çıktı. Hafta içi akşam 22.00’de başlayan “Tonight Show”u 17 yıldır sunuyordu. Jay Leno son programında veda ederken yıllarca gündemle ilgili esprilerine en çok malzeme sağlayan dört kişiye teşekkür etti: George W. Bush, Bill Clinton, Monica Lewinsky ve Michael Jackson.
59 yaşındaki Leno’nun bırakma kararı sürpriz değil aslında. Çalıştığı kanal NBC bundan beş yıl önce, 2004’te herkese duyurmuştu: “Jay Leno 2009 yılının mayıs ayında işi bırakacak, yerine Conan O’Brien geçecek.” Nitekim Leno son programında halefi Conan O’Brien’ı konuk etti. Kapanışta da seyircilere “Lütfen Conan’a da bana göstediğiniz ilgi ve sabrı gösterin” diyerek O’Brien’a döndü ve “Sen bu emanet için doğru seçimsin. Çünkü tam bir centilmensin” dedi. Hiç şüpheniz olmasın, dalga geçiyordu!
Her ne kadar yıllar öncesinden planlansa da Leno’nun gidişi televizyon izleyicilerinde bir burukluk yarattı. Program açılışında gündemdeki kişi ve olaylarla ilgili esprileri, eline mikrofonu alıp Los Angeles’lı vatandaşlara soru sorarak onların kara cahil hallerini ortaya çıkardığı sokak röportajları ve konuklarıyla ince ince dalga geçtiği stüdyo söyleşileri usta işiydi.
Leno’nun başka bir kanalda benzer bir program yapacağı dedikoduları NBC’nin şovmenle prime time’da yayımlanacak yeni bir talk show anlaşması imzalamasıyla son buldu. Leno’nun sonbaharda başlayacak programının adı “The Jay Leno Show” olacak.

Leno’lu “Tonight Show”un unutulmaz bölümleri
El feneriyle program sundu
Eylül 2000’de Kaliforniya’da yaşanan enerji krizine gönderme yapmak amacıyla Leno programını stüdyoyu mum ışığı ve el fenerleriyle aydınlatarak yaptı.

Haberin Devamı

11 Eylül’de bırakacaktı
11 Eylül’den sonra Leno programına bir hafta ara verdi. İlk bölümün açılışında Leno’nun hayatlarını kaybedenler için hazırladığı konuşma yayımlandı. Leno şovunu bitirip bitirmeme konusunda tereddüt ettiğini ama insanları güldürmeye devam etmek istediğini açıkladı.

Sapık hayran stüdyoda
2006’da şova aktör Colin Farrell çıktı. Program çekilirken Farrel’ın sapık hayranı olduğu iddia edilen Dessarae Bradford güvenlikleri aşıp stüdyoya girdi ve Leno’nun masasına Farrel ile ilgili yazdığı kitabı fırlattı.

Tarantino büyük sırrı açıkladı
2003’te şova konuk olan yönetmen Quentin Tarantino vizyona girecek filmi “Kill Bill”i tanıtmak yerine “Tonight Show”un bekleme odasındaki bedava içkilerden bahsetti.

Haberin Devamı

Michael Jackson formülü
2005’te çocuk istismarı suçuyla yargılanan Michael Jackson’la ilgili Leno mahkemede şahitlik edeceğinden bu konuda şaka yapması yasaktı. O da kendi yazdığı Michael Jackson şakalarını misafir komedyenlere okuttu. 


Obama’nın potu
Jay Leno’nun son dönemde en çok konuşulan programı şüphesiz ABD Başkanı Barack Obama’nın katıldığı 19 Mart tarihinde yayımlandı. Bu aynı zamanda ABD tarihinde bir ilkti. Amerika’da ilk defa görevini sürdürmekte olan bir başkan bu tarz bir programa katılıyordu. Programda Obama’nın bowling oyunundaki beceriksizliğini
“Bowling oynamam Engelliler Olimpiyatı’nı andırıyor” diye anlatması çok konuşuldu. Yaptığı gafı anında
fark eden Obama program yayımlanmadan Engelli Olimpiyatları Başkanı Timothy Shriver’dan özür diledi.